Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman (Foto. GPO)
Israels utenriksminister Avigdor Lieberman (Foto. GPO)

Lieberman tiltalt

Påtalemyndighetene har tatt ut tiltale mot Avigdor Lieberman, utenriksminister og leder for partiet Israel Beiteinu. "Dette er bare en liten veidump i Liebermans politiske karriere," tror Yossi Verter i Ha'aretz.

Etterforskningen av Lieberman startet i 2001, og har foregått i ni land. Ifølge nokså jevnlige lekkasjer fra politiet har han vært mistenkt for hvitvasking av penger og bestikkelser. Nå, like før valget, har påtalemyndigheten funnet tiden inne til å tiltale Lieberman for noen mindre alvorlige forhold. Det gjelder bedrageri og «tillitsbrudd». Disse angivelige lovbruddene er knyttet til at Lieberman skal ha arbeidet for at en tidligere israelsk ambassadør i Hviterussland, Ze’ev Ben Aryeh, skulle få en fremtredende stilling. Dette skal ha vært belønning for at Aryeh lekket informasjon til Lieberman om at politiet etterforsket Lieberman. – Lieberman nekter for å ha gjort noe ulovlig.

Denne saken føyer seg inn i en rekke saker hvor rettsvesenet har rammet høyresida på en måte som mange i Israel føler urettferdig. Det er derfor ikke sikkert disse sakene fører til noen særlig nedgang i oppslutningen for Lieberman. Det vil vise seg. Hvordan utviklingen blir i meningsmålingene er nok en av sakene som han tar hensyn til når han avgjør om han skal trekke seg.

Lieberman sier at ifølge de foreløpige juridiske rådene han har fått, trenger han ikke trekke seg fra sine politiske verv på grunn av denne tiltalen, som ikke gjelder så alvorlige forhold. Men han skal ta en endelig avgjørelse etter å ha innhentet mer fremtredende ekspertise.

 

Se relaterte artikler:

Rettsvesenet slår mot høyre (2004)

Høyesterett tiltar seg stadig mer makt (2006)

Hvordan kan domstolenes diktatur brytes? (2007)

Ha’aretz dekning for å presse politikerne (2007)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart