Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Utenriksminister Avigdor Lieberman har trukket seg. (Foto: flickr.com)
Utenriksminister Avigdor Lieberman har trukket seg. (Foto: flickr.com)

Lieberman går av

Presset mot Israels utenriksminister Avigdor Lieberman ble for stort. Nå har han trukket seg fra regjeringen, men blir stittende som partileder for Israel Beiteinu.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Avgangen skjer 24 timer etter at Avigdor Lieberman ble tiltalt for tillitsbrudd av riksadvokat Yehuda Weinstein. Hans advokater mener han kommer til å vinne saken og derfor ikke burde gå av, men han har valgt å tre av for å konsentrere seg om å få avsluttet rettssaken før valget i januar, i hvert fall innen ny regjering trer sammen.

– Selv om jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt, etter årevis med juridiske prosesser, etterforskninger og telefonavlyttinger, ønsker jeg å gå av så jeg kan få lagt bak meg hele denne saken, forklarer han i en pressemelding.

– Jeg mener at Israels innbyggere har rett til å gå til valgurnene etter at hele denne saken er ferdig. Det betyr at når dette er avgjort i retten, kan jeg fortsette å tjene folket og staten, som en del av et sterkt og forent lederskap, la Lieberman til.

Israel Radios juridiske analytiker Moshe Negbi mener utenriksministerens uttalelser indikerer at han ønsker å inngå forlik i denne saken. Statsminister Benjamin Netanyahu kommer etter all sannsynlighet til å fungere også som Israels utenriksminister fram til etter valget.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart