Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Lieberman går av

Utenriksminister Avigdor Lieberman har trukket seg. (Foto: flickr.com)
Utenriksminister Avigdor Lieberman har trukket seg. (Foto: flickr.com)
Presset mot Israels utenriksminister Avigdor Lieberman ble for stort. Nå har han trukket seg fra regjeringen, men blir stittende som partileder for Israel Beiteinu.

Avgangen skjer 24 timer etter at Avigdor Lieberman ble tiltalt for tillitsbrudd av riksadvokat Yehuda Weinstein. Hans advokater mener han kommer til å vinne saken og derfor ikke burde gå av, men han har valgt å tre av for å konsentrere seg om å få avsluttet rettssaken før valget i januar, i hvert fall innen ny regjering trer sammen.

– Selv om jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt, etter årevis med juridiske prosesser, etterforskninger og telefonavlyttinger, ønsker jeg å gå av så jeg kan få lagt bak meg hele denne saken, forklarer han i en pressemelding.

– Jeg mener at Israels innbyggere har rett til å gå til valgurnene etter at hele denne saken er ferdig. Det betyr at når dette er avgjort i retten, kan jeg fortsette å tjene folket og staten, som en del av et sterkt og forent lederskap, la Lieberman til.

Israel Radios juridiske analytiker Moshe Negbi mener utenriksministerens uttalelser indikerer at han ønsker å inngå forlik i denne saken. Statsminister Benjamin Netanyahu kommer etter all sannsynlighet til å fungere også som Israels utenriksminister fram til etter valget.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart