Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bennett trekker tilbake uttalelser om ordrenekt

Naftali Bennett, partileder fo Bayit Yehudi. (Foto: Wikipedia)
Naftali Bennett, partileder fo Bayit Yehudi. (Foto: Wikipedia)
I et fjernsynsintervju med Kanal 2 sa Bayit Yehudi-leder Naftali Bennett at han - som major i reservestyrkene - ville nekte å evakuere bosettere dersom han ble beordret til det. Nå har han trukket tilbake uttalelsene.

– Dersom jeg fikk en ordre om å utvise en jøde fra sitt hus, ville min personlige samvittighet ikke tillatt det. Jeg ville bedt min øverstkommanderende om å la meg slippe. Men jeg vil ikke offentlig oppfordre soldater til ikke å utføre ordre, sa Naftali Bennett torsdag.

Men Bayit Yehudis ferske partileder gikk likevel langt i å stille moralske spørsmål ved hvor riktig det vil være for en soldat å utføre en slik ordre.

– En ordre som det hviler et svart flagg over, burde ikke bli fulgt […] Moralsk motvillighet er en innebygget del av det å være soldat. […] Å utvise mennesker fra landet sitt er en grusom ting. Jeg vil arbeide med hele min sjel og all min makt for at ikke la noe slikt skje, sa han.

– Rystet
En rekke politiske ledere i Israel – både på venstre og høyresiden – fordømte Bennetts uttalelser, deriblant tidligere forsvarssjef og nåværende Knesset-medlem for Likud, Moshe Ya’alon.

– Som tidligere forsvarssjef er jeg rystet over Bennetts uttalelse om at han ville nekte å utføre ordre. Staten Israels eksistens er avhengig av IDF, og IDFs eksistens er avhengig av at folk følger ordrer, sa Ya’alon.

Naftali Bennett måtte til slutt trekke tilbake sine tidligere uttalelser i en pressemelding.

– Som en som har ledet krigere inn i operasjoner mange ganger, er jeg av hele mitt hjerte og sjel imot å avvise ordrer. Jeg har oppfylt alle de ordrene jeg fikk i mine 22 år i IDF og vil fortsette å gjøre det, sa han.

Fordel for Likud
Regjeringspartiet Likud er trolig ganske fornøyd med sin politiske motstanders uheldige uttalelser, som etter all sannsynlighet vil gi partiet tilbake noen av de velgerne som har hoppet over til Bayit Yehudi. Det påpeker journalist Anshel Pfeffer i Ha’aretz. For selv blant religiøse jødiske stemmegivere, som ofte er sterke motstandere av ideen om en tilbaketrekning av bosetningene på Vestbredden, er motstanden enda større mot ordrenekt.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart