Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Yachimovich forbereder seg på opposisjonstilværelse

Ap-leder Shelly Yachimovich. (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)
Ap-leder Shelly Yachimovich. (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)
Arbeiderpartiets leder Shelly Yachimovich sier hun vil lede opposisjonen i Knesset dersom hun ikke blir Israels nye statsminister etter valget. Dermed avviser hun å være juniorpartner i en ny Netanyahu-regjering.

I flere måneder har Shelly Yachimovich nektet å svare på et spørsmål fra pressen: Vil Arbeiderpartiet gå inn i regjering med Likud og Israel Beiteinu etter valget, dersom muligheten byr seg?

Torsdag lettet hun imidlertid på sløret, da hun holdt en pressekonferanse etter et møte med Knesset-gruppen til partiet. Kun dersom Yachimoch selv blir statsminister, er det aktuelt for sosialdemokratene å sitte i regjering.

– Jeg ønsker å bli statsminister. Men dersom jeg ikke blir det, vil jeg lede opposisjonen, sa hun til de frammøtte journalistene i Jerusalem.

Likud «tvinger fram» Ap-nei
I samtaler med reporterne etter pressekonferansen forklarte Yachimovich at Arbeiderpartiet har følt seg tvunget til å ta denne beslutningen, på grunn av måten de mener Likud har beveget seg mot høyre i denne valgkampen.

– [Statsminister og Likud-leder Benjamin] Netanyahu planlegger et sosialpolitisk og økonomipolitisk helvete [etter valget]. Denne radikaliseringen er tydelig på alle områder. Vi ser en økonomisk jungel og en dyp forrakt for israelsk lov. Jeg kan ikke forestille meg hva som skjer med israelsk lovgivning dersom Netanyahu blir gjenvalgt, sier hun.

Ny valgstrategi
Måten Likuds og Israel Beiteinus samarbeidsliste har rast på målingene de siste ukene til fordel for Bayit Yehudi, har fått dem til å endre valgkampstrategien, mener Jerusalem Post. Fra nå av vil de advare velgerne om at de fort kan tape valget, dersom nedgangen fortsetter fram mot 22. januar.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart