Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Lapid til Netanyahu: – Velg meg eller ultra-ortodokse

Foto: Valgreklame fra Yesh Atid
Foto: Valgreklame fra Yesh Atid
Yair Lapid gir statsminister Benjamin Netanyahu et ultimatum. Yesh Atid vil bare være med i en regjering som skriver ut alle ungdom til verneplikt eller siviltjeneste.

Mens Arbeiderpartiet heller vil sitte i opposisjon enn å være en del av en Netanyahu-ledet regjering, har Yesh Atid hele veien vært åpne om at den beste måten å skaffe seg innflytelse på er gjennom regjeringsdeltakelse.

Onsdag kom imidlertid partileder Yair Lapid med et viktig forhåndskrav for å kunne bli en del av en Likud-styrt koalisjon. Yesh Atid ønsker å kreve full allmenn verneplikt i IDF og frata de ultra-ortodokse sine særrettigheter i den forbindelse. Jødiske bibelskolestudenter skal ikke lenger slippe unna, mener Lapid.

– Uansett hvem som danner neste regjering må de vite dette: Vi ber ikke om ministerposter, vi ber ikke om sentrale posisjoner, fordi vi ikke dannet Yesh Atid av den hensikt. Dette er våre prinsipper: Vil vil ikke være en del av en regjering som ikke kaller inn ultra-ortodokse i militæret og som ikke får dem ut i arbeidslivet. Ingen kan selge oss ideen om at dette er en komplisert sak. Alle bør bli vervepliktige. Enten i militær- eller siviltjeneste. Og alle bør gå gjennom kjernepensumet på skolene og alle burde arbeide. Jeg kjøper eller ikke argumentet med at dette er et «anti-ortodoks» standpunkt, for det stemmer simpelthen ikke. Jeg ber dem ikke gjøre noe som jeg ikke ville krevd av meg selv, eller av mine barn, mener Lapid.

Det nye standpunktet til Yesh Atid gjør det i praksis umulig for statsminister Benjamin Netanyahu å inkludere det ultra-ortodokse Shas-partiet i regjeringen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart