Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Partiene på jakt etter usikre velgere

Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich i sin leilighet i Tel Aviv. (Foto: Wikipedia)
Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich i sin leilighet i Tel Aviv. (Foto: Wikipedia)
Rundt 15 prosent av de israelske velgerne har fortsatt ikke bestemt seg for hva de vil stemme på valgdagen. Det tilsvarer 18 Knesset-mandater. Sentrum-venstre har størst potensiale blant denne gruppen.

En rekke israelske politikere bruker den siste dagen før valget til å ringe og sende SMS-meldinger for å sanke stemmer. Sentrum-venstre tror de fleste blant de 15 prosentene som fortsatt er usikre på hva de skal stemme, kommer til å havne på deres side. Lavest potensiale blant de usikre velgerne har Likud/Israel Beiteinu og Bayit Yehudi. Størst mulighet for å sikre seg flere Knesset-mandater har Hatnua og Kadima, viser en meningsmåling som gjengis av Ha’aretz.

Arbeiderpartiets Isaac Herzog forteller at mange millioner telefonoppringninger har gjort at de har identifisert 100.000 usikre velgere, hvor av 60.000 ble oppringt sist uke. Likud/Israel Beiteinu har derimot et helt motsatt problem. Mange av samarbeidslistens velgere er usikre på om de vil ta seg bryet med å møte opp på valglokalet tirsdag, fordi de føler seg trygge på at de vinner valget uansett. Likud ringer rundt over hele landet for å sørge for at deres støttespillere stiller opp på valgdagen.

Ikke stem på småpartier!
Et av de største problemene for sentrum-venstre er de stemmene som alltid forsvinner til partier som ikke har noen mulighet til å passere sperregrensen. Kun 1/3 av alle registrerte partier i landet er representert i Knesset. Arbeiderpartiet har satt i gang en kampanje rettet mot småpartienes velgere, for å overbevise dem om at de kaster bort velgermakten sin til fordel for statsminister Benjamin Netanyahu.

– Din stemme, som er en ærlig protesthandling, vil i praksis bety en ny stemme til «Bibi» (Netanyahu) og [Israel Beiteinu-leder Avigdor] Lieberman, skriver partileder Shelly Yachimovich på sine hjemmesider.

– Vi kan få ti mandater
Et parti som ikke er bekymret for oppslutningen er det sosialistisk-zionistiske Meretz, som ligger an til å oppnå seks mandater i dette valget. Det er en dobling av deres nåværende representasjon. Den økte oppslutningen har kommet på bekostning av det politiske sentrum, særlig Hatnua.

– Bildet er i ferd med å bli klarere. Meretz utmerker seg som et ideologisk og moralsk lys. Velgerne kommer tilbake til Meretz, fordi de innser hvor hul sentrumsblokken er, hevder partileder Zahava Gal-On.

Hun legger til at partiet ikke blir overrasket dersom de klarer å oppnå ni eller ti Knesset-mandater.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart