Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Regjeringen revurderer skatteøkningsplan

Finansminister Yuval Steinitz (Foto: OECD)
Finansminister Yuval Steinitz (Foto: OECD)
Likud og Israel Beiteinu lovet under valgkampen at de ikke ville øke skattene i 2013. Velgernes fokus på sosiale spørsmål i dette valget har gjort at de kan komme til å fjerne økninger for lavtlønnede.

Israel havnet nærmere 60 milliarder kroner i underskudd på statsbudsjettet i 2012. Tallet ble forsøkt holdt skjult til etter valget i forrige uke, men ble lekket til pressen noen dager i forveien. Det skapte sterke reaksjoner.

Statsminister Benjamin Netanyahu lovet at regjeringen ikke ville innføre skatteøkninger etter valget, fordi økningene de vedtok sist sommer – og som trådte i kraft 1. januar 2013 – angivelig var nok. Nå ønsker han ikke engang å innføre alle disse innstramningene uten store modifikasjoner. Dermed tar Netanyahu hensyn til velgerne, som gikk mot venstre og mer sosialt orienterte partier ved valget.

Ny plan i emning
Finansdepartementet vil nå arbeide seg fram til en helt annen spareplan for å redusere Israels store budsjettunderskudd. Velferdsgoder og utdanning vil ikke bli gjenstand for kutt, siden dette er viktige punkter for framtidige koalisjonspartnere. Planene om at alle som tjener over 12.500 kroner i måneden skal få en ekstra skatteøkning på én prosent og en økning av merverdiavgiften er foreløpig skrinlagt.

Både Yesh Atid og Hatnua, begge svært potensielle partnere til Likud og Israel Beiteinu, har løftet fram ideen om «luksusskatt». At definerte luksusvarer blir rammet av høyere moms enn for eksempel mat og middelklassebiler, hvor merverdiavgiften heller kan senkes. Begge partiene ønsker også at landets rikeste skal få en større del av «skatteøkningsregningen» enn resten av befolkningen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart