Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Ha’aretz påpeker interessekonflikt hos Shas-minister

Foto: Skjermdump fra Ha'aretz.com
Foto: Skjermdump fra Ha'aretz.com
Shas-politikeren Meshulam Nahari ba om at 22.500 kroner måtte utbetales til en organisasjon, uten å nevne at sin den gang kommende svigerdatters bestefar var eier. Nahari påpeker at årlige utbetalinger var gitt i flere år før forlovelsen.

Nahari har vært minister med ansvar for sosiale saker og kulturarv i den sittende regjeringen. I høst skal han ha bedt statsministerens kontor om å overføre 22.500 til den frivillige organisasjonen Halokhot Am Israel (Det jødiske folks veier), for å finansiere en konferanse om skattelov og jødisk lov.

21. oktober 2012 bestemte anbudskomiteen på statsministerkontoret, ledet av Ran Yishai, å finansiere halvparten av utgiftene. Problemet var bare at ingen i komiteen var klar over at Naharis sønn Eviatar var i ferd med å gifte seg med Ye’elat Hen, som er barnebarnet til formannen i Halokhot Am Israel. Først da Ha’aretz påpekte problemet, ble de klar over at ikke alle kortene var lagt på bordet.

Ikke første gang
I lovverket heter det at en minister både er forpliktet til å opplyse om slike forhold til de aktuelle komiteene og ministerne i regjeringen, samt gjøre statsadvokaten klar over saken. Vedkommende må også erklære seg som inhabil. Men Nahari gjorde ingen av delene.

I det ultra-ortodokse samfunnet er slekten til familiene som en gifter sine barn inn i fortsatt svært viktig. Dette skaper en sterk interessekonflikt for ministeren i denne saken, for å skape et godt inntrykk overfor svigerfamilien.

Nahari hevder han har søkt om pengestøtte i en årrekke for den årlige finanskonferansen til Halokhot Am Israel, lenge før hans sønn og Ye’elat Hen ble forlovet. Men Shas-politikeren har også tidligere vært innblandet i liknende saker. I januar 2012 kom det fram at han hadde sørget for en pengestøtte på 3 millioner til en annen frivillig organisasjon, El Hama’ayan, som er en kulturorganisasjon med tette bånd til Shas. Statsministerkontorets anbudskomité ble heller ikke den gang informert om dette.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart