Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Lapid beseirer Netanyahu

Yesh Atid-leder Yair Lapid (Foto: Yair Lapid, Facebook.com)
Yesh Atid-leder Yair Lapid (Foto: Yair Lapid, Facebook.com)
Statsminister Benjamin Netanyahu skal ha innsett at han må gi etter for mange av kravene til Yair Lapid, om han i det hele tatt skal få på plass en regjering.

Søndag kveld inviterte Netanyahu offisielt Yesh Atid inn i regjeringen for første gang. Statsministerens holdning til partiets leder Yair Lapid har vært svært anstrengt, etter at sistnevnte allerede har begynt å fremme sitt kandidatur som statsleder etter neste valg.

Lapid måtte til slutt beklage disse uttalelsene, samtidig som Netanyahu innser at han ikke får dannet en regjering uten å inkludere forhandlingsblokken til Yesh Atid og Bayit Yehudi. Med disse to partienes 31 mandater, Likud/Israel Beiteinus 31, Hatnuas 6 og kanskje Kadimas 2 vil de kunne danne en regjering med 70 mot 50 seter i Knesset.

– Netanyahu oppfordrer til å forme en regjering med majoriteten fra høyresiden og inviterer Yesh Atid å bli med i tillegg. Bayit Yehudi har allerede fått det samme tilbudet om å bli med i regjeringen. Hovedløftet til Bayit Yehudi under valgkampen til sine velgere var å bli en del av en Netanyahu-ledet regjering og styrke den fra høyresiden. Det eneste som hindrer dannelsen av en regjering med flertall fra høyresiden, er Bayit Yehudis manglende vilje til å ta del i den, påstår Likud i en pressemelding.

Likud «vil angre»
Shas’ Knesset-representant Nissim Ze’ev ser ut til å ane hvor veien går og gir Naftali Bennett og Yair Lapid skylden for at partiet ikke er i regjering. De to har krevd fra dag én av forhandlingene, at den neste regjeringen blir uten ultra-ortodoks innflytelse.

– Vi blir ikke lei oss dersom vi ikke havner i koalisjon. Statsministeren har rett til å velge hva han mener er rett for ham rent politisk, men for landet er det veldig feil. Han vil ikke kunne lede landet uten de ultra-ortodokse, for de sosialøkonomiske problemene vil bli mange flere. Statsministeren vil måtte betale prisen av trusler fra den merkelige alliansen mellom Lapid og Bennett. Likud vil angre, påstår Ze’ev til Jerusalem Post.

Ønsker «naturlige partnere»
En som tar til orde for å droppe de ultra-ortodokse partiene i regjeringen og heller ta med Yesh Atid og Bayit Yehudi, er Israel Beiteinu-leder Avigdor Lieberman. Det er viktig for samarbeidslisten med Likud å velge partnere som er «naturlige» å sitte i koalisjon med, rapporterer Yedioth Aharonoth at han har skrevet på sin Facebook-profil.

– De er våre naturlige partnere for å skape en ny regjering. Det burde bli som i 2009-valget, da vi ønsket å danne en regjering med Likud, Israel Beiteinu, Kadima og Arbeiderpartiet. Det er slik vi bør gå fram denne gangen, sier Lieberman mandag.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart