Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Enige om ministerposter

Yair Lapid (f.v.) og Naftali Bennett. (Foto: Montasje av to Wikipedia-bilder)
Yair Lapid (f.v.) og Naftali Bennett. (Foto: Montasje av to Wikipedia-bilder)
Yair Lapid (t.v.) og Naftali Bennett har blitt enige om hvilke ministerposter de vil kreve i regjeringen. Dermed styrker de forhandlingsposisjonen overfor Benjamin Netanyahu.

Nyheten fra Times of Israel kan tolkes som at det er god framdrift i regjeringsforhandlingene mellom Likud/Israel Beitienu og alliansepartnerne Yesh Atid og Bayit Yehudi. Det kan også være et signal om at de to sistnevnte partiene styrker sin allianse for å øke gjennomslagskraften overfor Benjamin Netanyahu i forhandlingene.

Yair Lapid skal være fast bestemt på å bli Israels neste utenriksminister, og han krever  at Yesh Atid også skal få utdannings- og sosialdepartementene. I tillegg krever partiet lederskapet i Knessets finanskomité og justiskomité.

Naftali Bennett og Bayit Yehudi vil på sin side ha industri- og boligdepartementene, samt departementet for religiøse saker.

Lapid kan få kamp om utenriksministerposten fra partileder i Israel Beiteinu, Avigdor Lieberman. I det han gikk av som utenriksminister før nyttår for å fokusere på rettssaken mot ham, hevdet han at han var lovet departementet av statsminister Benjamin Netanyahu skulle han bli frikjent.

Støtter alliansen
Den religiøse høyresiden i Bayit Yehudi har gitt sin støtte til partiets allianse med Yesh Atid i regjeringsforhandlingene, selv om den sannsynligvis vil tvinge Netanyahu til å holde de ultra-ortodokse partiene utenfor regjeringen. Shas har de siste ukene oppfordret nasjonal-religiøse rabbinere til å kritisere Bennett og hans politiske retning. I stedet endte de opp med motsatt resultat.

Flere rabbinere i Tekuma-bevegelsen, som også består av ultra-ortodokse rabbinere på høyresiden, forsvarer partiets retning. De mener alliansen er viktig for «å forsvare Toraen og bosetningene i Landet Israel».


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart