Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Peretz under etterforskning for stemmefusk

Amir Peretz, under partiledervalgkampen i Ap våren 2012. (Foto: Jonathan Klinger, flickr.com)
Amir Peretz, under partiledervalgkampen i Ap våren 2012. (Foto: Jonathan Klinger, flickr.com)
Amir Peretz og to andre tidligere medlemmer av Ap skal ha utbetalt høye summer for å sikre seg stemmer i Arbeiderpartiets partiledervalg.

Det er nåværende partileder Shelly Yachimovich som hevder dette. Hun beseiret Amir Peretz i Aps ledervalg, noe som førte til at han valgte å hoppe over til Hatnua, partiet som Tzipi Livni opprettet i november.

Yedioth Aharonoth avslørte i helgen at «et sentralt medlem av Arbeiderpartiet» hadde kjøpt seg stemmer under partiledervalget, uten å avsløre hvem det var. Yachimovich valgte imidlertid å offentliggjøre at vedkommende var den tidligere israelske forsvarsministeren.

– Vi fordømmer dette fenomenet som blir beskrevet hos Yedioth. Vi er glade for at de som angivelig var involvert i dette ikke lenger er medlemmer, sier hun i en pressemelding.

«Hvite» Yachimovich-løgner?
Men kilder i Arbeiderpartiet har allerede avslørt at mange av de som var med på valgjuksingen, fortsatt befinner seg i partiets egne rekker. Yachimovich blir kritisert for denne angivelige løgnen av sine egne, som frykter at hun kun var ute etter å sikre partiet flere stemmer.

– Tre andre var involvert i hendelsen, inkludert ett sittende Knesset-medlem, er medlemmer av Arbeiderpartiet. Yachimovich angrep Peretz fordi han er et enkelt mål, som hennes direkte rival. Men hun toner ned det faktum at det er mistanker om korrupsjon innenfor partiets rekker. Hun må derfor avsløre navnene på de andre som var med på dette. Hvis ikke vil hennes handlinger kun bli avslørt som en hevngjerrig dekkhistorie, sier en kilde.

– Jeg var der
Avisens kilde, som skal ha bestått en løgndetektortest i denne saken, sier han selv var dypt involvert i stemmesankingen.

– Jeg satt ved siden av ham (Peretz) da han delte ut penger i bytte mot stemmer for hans politiske pakke. Vi møtte både stemmeleverandører i kafeer og restauranter. Etter hvert møte ba han meg skaffe sjekkheftet fra bilen. I mange tilfeller så jeg med egne øyne betalinger bli gitt for støtte ved stemmeurnene, sier kilden.

Peretz benekter påstandene og sier de utbetalinger som ble gitt fra valgkampkassen til ulike personer var penger som skulle belønne dem for deres innsats på hans vegne.

– Alle detaljene som beskrives i rapporten er fabrikkert […] og har ingen røtter i virkeligheten, hevder hans talsmann.

Bred etterforskning
Etterforskningssjef i politiet, Yohanan Danino, bekrefter overfor Ha’aretz at etterforskningen er i gang. Men flere partier og deres lederkandidater skal under lupen, ikke bare Peretz og Arbeiderpartiet. Ryktene om fusk og kjøp av stemmer i partiledervalg har spredt seg i israelsk presse. Blant annet skal Bayit Yehudi også være innblandet i en slik sak.

– Politiet skal ikke være en brikke i hendene til et politisk parti. De vil arbeide hardt for å avsløre sannheten, sier han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart