Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Budsjettkutt knuser Lapids popularitet

Finansminister Yair Lapid (f.v.) sammen med Maryland-guvernør Martin O'Malley (Demokratene). (Foto: Maryland GovPics, flickr.com)
Finansminister Yair Lapid (f.v.) sammen med Maryland-guvernør Martin O'Malley (Demokratene). (Foto: Maryland GovPics, flickr.com)
Han var mannen som kom inn fra sidelinjen og vant det israelske valget. Nå er kun én femtedel av israelerne fornøyde med Yair Lapids (t.v. i bildet) jobb som finansminister.

Det hjelper lite på populariteten å bli kåret til verdens mest innflytelsesrike jøde, når du som finansminister ser deg nødt til å kutte 15 milliarder kroner fra statsbudsjettet. Yair Lapid har innført budsjettkutt og skatteøkninger for alle israelere, slik at landet kan spare inn pengene fra den økonomiske smellen i 2012.

Kun 19 prosent av israelerne sier nå at de er fornøyde med den jobben Lapid gjør, på tross av at han var hele Israels «favoritt» etter valget for fire måneder siden. 53 prosent mener han gjør en dårlig jobb, viser en spørreundersøkelse fra Ha’aretz.

Heller ikke statsminister Benjamin Netanyahu er særlig populær for øyeblikket, trolig mye grunnet at det var han som ledet regjeringen da fjorårets budsjettsprekk på 60 milliarder kroner inntraff. Selv om han fortsatt er likt av 39 prosent av israelerne, har antallet som mener han gjør en dårlig jobb økt til 53 prosent.

Forsvarer seg
Torsdag svarte Lapid på kritikken han har vært offer for de siste ukene, etter at en OECD-rapport har vist at Israel i 2010 var det industrilandet i verden med størst fattigdom.

– Velferdsgoder bringer ikke folk ut av fattigdom, det holder folk tilbake i fattigdom. Arbeid er det som bringer mennesker ut av fattigdom, sa Lapid på Israel Radio.

Han pekte på situasjonen til arabere og ultra-ortodokse, som han mener viser hvordan statlige velferdsordninger har «forhåndsdefinert» hele minoritetsgrupper som fattige.

Men mange er uenige med Lapid i hans politiske tanker. Det er slettes ikke slik at det bare er de som befinner seg utenfor arbeidslivet, som er fattige, hevder de.

– Det er ikke bare mennesker som ikke arbeider. Også arbeiderne er under fattigdomsgrensen, poengterer Shlomo Mor-Yosef, lederen for National Insurance Institute, til Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart