Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Netanyahu taper støtte internt i Likud

Valgkampplakat for Likud-partiet. (Illustrasjon: Ariela Ross, flickr.com)
Valgkampplakat for Likud-partiet. (Illustrasjon: Ariela Ross, flickr.com)
Frustrasjonen over et dårlig valgresultat, har gjort at en sentral Likud-kilde mener partiet vil bevege seg mot høyre i det interne partivalget neste helg.

Frustrasjonen over statsminister Benjamin Netanyahus mangelfulle resultater skal også være økende internt i Likud, forklarer kilden til Ha’aretz. Listesamarbeidet med Israel Beiteinu før valget i vår, førte ikke til annet enn ett katastrofalt valgresultat. Likud/Israel Beiteinu fikk klart flest mandater i Knesset, men likevel 10 færre enn i forrige periode.

Viseforsvarsminister Danny Danon (Foto: Wikipedia)
Viseforsvarsminister Danny Danon (Foto: Wikipedia)

– Slik det ser ut for øyeblikket, har Netanyahu mistet kontrollen over regjeringens institusjoner. Han vet godt allerede at dagens Likud ikke er i lommen hans. Deres (de ledende partiskikkelsene) standpunkter har beveget seg mot høyre, ikke bare i diplomatiske spørsmål.

To fremadstormende politikere på høyresiden i Likud, er ventet å kjempe om en svært viktig partipost i det interne partivalget neste søndag. Viseforsvarsminister Danny Danon ender trolig opp som formann for Likuds sentralkomité, men viseutenriksminister Ze’ev Elkin regnes som hans største utfordrer.

Viseutenriksminister Ze'ev Elkin (Foto: Wikipedia)
Viseutenriksminister Ze'ev Elkin (Foto: Wikipedia)

– Netanyahu har forsonet seg med resultatene. Han har bestemt seg for å trekke sitt kandidatur til formannskapet i partiets sentralkomité, som han virkelig ønsket seg, for å hindre å bli ydmyket i avstemningen og tape til Danon, hevder kilden.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart