Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon (f.h.) og USAs forsvarsminister Chuck Hagel inspirerer IDF-soldater. (Foto: Erin A. Kirk-Cuomo, USAs forsvarsdepartement)
Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon (f.h.) og USAs forsvarsminister Chuck Hagel inspirerer IDF-soldater. (Foto: Erin A. Kirk-Cuomo, USAs forsvarsdepartement)

Israel begrenser samarbeid med EU

EU har bestemt seg for å forby alle kontrakter med institusjoner som opererer i bosetningene, har frustrert forsvarsminister Moshe Ya'alon (t.h. i bildet). Han ber nå forsvaret om å ha så lite kontakt med EU-representanter som mulig.

Forrige uke bestemte EU seg for å forby alle bånd, avtaler og kontrakter med Israel som har med bosetningene på Vestbredden å gjøre. Ifølge EU okkuperer Israel Vestbredden ulovlig. Derfor er også bosetningene ulovlige, mener de, og håper beslutningen kan være med å presse fram nye fredsforhandlinger med PA.

Forsvarsminister Moshe Ya’alon har ifølge Yedioth Aharonoth gitt IDF instrukser om å stanse tilnærmet alt samarbeid med EU på Vestbredden og Gaza-stripen. For eksempel vil ikke lenger EU-representanter som arbeider med infrastrukturprosjekter i de palestinske områdene, kunne få assistanse fra det israelske forsvaret. Trolig vil også EUs medarbeidere få problemer med å komme seg inn på Gaza-stripen framover.

Ya’alon skriver i en pressemelding at en boikott av bosetningene «gjør EU til en partisk mekler i forhandlingene og må derfor akseptere resultatene av det». Forsvarsministeren har øverste myndighet i bosetningene på Vestbredden, siden israelsk lov ikke er gjeldende her.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart