Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Valgvinner Lapid i politisk motvind

Finansminister Yair Lapid (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד, Facebook.com)
Finansminister Yair Lapid (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד, Facebook.com)
Bayit Yehudi vinner oppslutning, på bekostning av Yesh Atid og finansminister Yair Lapid.

Finansministerjobben har ikke gjort det tidligere fjernsynsankeret Yair Lapid til noen statsministerkandidat et halvt år etter, i øynene til israelere flest. Hele 78 prosent av de spurte i en Times of Israel-undersøkelse, sier de ikke stoler på Lapid som finansminister. Kun 20 prosent sier de stoler på ham som sjef for Yesh Atid-partiet.

På spørsmål om Lapid er verdig til å bli statsminister, svarer hele 82 prosent negativt på dette. 12 prosent av respondentene mener han er rett mann til å lede landet.

Mer splittet er folket i spørsmålet om hvem som bør være statsminister på nåværende tidspunkt. Statsminister Benjamin Netanyahu sliter med manglende makt i eget parti og over regjeringen, mens opposisjonsleder Shelly Yachimovich har store problemer med å overbevise Arbeiderpartiets masser om at hun er den rette. Over 50 prosent svarer at verken disse to eller Lapid kan bli statsminister, mens kun 27 prosent nå har tro på Netanyahu. 43 prosent av Yesh Atids velgere sier de ikke ønsker å stemme på Lapid ved neste korsvei.

Skulle valget bli avgjort i dag ville Yesh Atid synke fra 19 til 13 mandater i Knesset, mens Likud-Israel Beiteinu ville miste ett mandat. Arbeiderpartiet og Bayit Yehudi ville fått to nye mandater hver. Det betyr samtidig at stemmegivningen kun endrer seg innad i de politiske blokkene, og fører ikke til den «sentrum-venstrevinden» som store deler av opposisjonen nok håpet på.

Yair Lapid og regjeringen har nettopp fått vedtatt i Knesset et av de mest kontroversielle budsjettene i landets historie. Lapid har lovet å bruke de tre neste årene i denne parlamentsperioden på å gjenvinne folkets tillit.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart