Søk
Utdanningsminister Shai Piron (f.h.), statsminister Benjamin Netanyahu og hans kone Sara kaster glans over den jødiske konkurransen International Bible Quiz. (Illustrasjon: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)
Utdanningsminister Shai Piron (f.h.), statsminister Benjamin Netanyahu og hans kone Sara kaster glans over den jødiske konkurransen International Bible Quiz. (Illustrasjon: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)

Tre uker kortere sommerferie for småbarn

Utdanningsminister Shai Piron lanserte i dag sin andre skolereform. Blant annet vil de yngste elevene få tilbud om tre uker med frivillig skole om sommeren. Hensikten er å avlaste foreldre som sliter med å få sine ferier og barnas ferier til å gå opp.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Finansminister Yair Lapid (Foto: Yair Lapid, Facebook.com)
Finansminister Yair Lapid (Foto: Yair Lapid, Facebook.com)

På en felles pressekonferanse torsdag presenterte finansminister Yair Lapid og utdanningsminister Shai Piron den nye planen, som betyr mindre skolefri for første- og andreklassinger allerede i 2014.

Det nye skoleåret begynner nå 21. juli for Israels 200.000 yngste elever og 30.000 tredje- til femteklassinger i mindre kommuner, mens resten av elevene på de tre sistnevnte trinnene blir med i avtalen fra og med 2015.

De frivillige skoledagene vil bli fylt med undervisning innenfor kultur-, akademiske og kreative fag, opplyser de to Yesh Atid-ministerne.

– Det er en stor forskjell på antallet feriedager for barn og deres arbeidende foreldre. Slike ting veier tungt på foreldrene og vår jobb er å endre situasjonen, sier Lapid, som forklarer at programmet vil koste opp til 600 kroner per elev.

– Dette er ikke en prøveordning, det er en revolusjon. Vi er ansvarlige for alle barn i Israel, i alle døgnets timer og uavhengig av alder, hevdet Piron ifølge Times of Israel.

Meningene om det nye programmet er delte. Høyresidens papiravis Israel Hayom publiserte en kommentarartikkel av Yishai Ben Shalom i dag som lovpriste det. Men han gjør narr av Pirons beskrivelse av de ekstra skoledagene som en «revolusjon», siden han har gitt mange løfter om å innføre sårt tiltrengte reformer i skolesystemet.

– Bruken av ordet «revolusjon» burde han spart seg for til den dagen utdanningsministeren presenterer innføringen av en omfattende reform, som titalls komiteer har anbefalt […] Alt vi får nå er 14 [skole]dager med sommerleir. Det er forsåvidt bra, men det er alt det er, skriver han.

I Norge er det skolefritidsordninger som dekker en del av behovet som israelsk skolesystem nå skal dekke. I Israel ser man ut til å ha høyere akademiske ambisjoner for fritidsordningen.

Den første reformen utdanningsminister Piron innførte ble godkjent kort tid etter at den sittende regjeringen var på plass i vår. På grunn av et stramt budsjett og for å styrke det offentlige skolesystemet, har ultra-ortodokse privatskoler mistet 15 prosent av de statlige bidragene. Religiøse skoler som nekter å undervise statens pålagte kjernefag, som samfunnsfag, realfag og engelsk, vil miste all statsstøtte i ett år.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart