Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Pave og statsmann besøker Israel i 2014

Den katolske paven Francis (f.v.) besøker Israel i mai, mens Canadas statsminister Stephen Harper kommer allerede i januar. (Foto: Montasje av to bilder fra Wikimedia Commons)
Den katolske paven Francis (f.v.) besøker Israel i mai, mens Canadas statsminister Stephen Harper kommer allerede i januar. (Foto: Montasje av to bilder fra Wikimedia Commons)
Både Canadas statsminister Stephen Harper (t.h. i bildet) og pave Francis (t.v.) besøker Israel over nyttår.

Det er første gang statsminister Harper besøker Israel i hvilken som helst sammenheng. Canada er blitt et svært populært land i Israel etter en rekke pro-israelske uttalelser fra Harper selv, andre ministere og opposisjonen de siste årene. Harper legger også turen innom Vestbredden og Jordan under sitt besøk, melder CBC News.

Canada og deres konservative regjering var villig til å miste kampen om et roterende sete i Sikkerhetsrådet i 2010 i lojalitet til Israel.

Den pro-israelske canadiske organisasjonen Center for Israel and Jewish Affairs (CIJA) er strålende fornøyd med beslutningen til Harper, om å reise til Israel for første gang.

– Vi var svært fornøyde over å høre […] at statsminister Stephen Harper planlegger å besøke Israel i januar. Denne offisielle turen er en viktig indikator for det dynamiske forholdet som eksisterer mellom to fantastiske land, som har vokst og styrket seg under de to statsministernes [Harpers og Netanyahus] lederskap. Dette besøket vil gi israelerne en mulighet til å takke statsministeren for hans trofaste vennskap og støtte over årene, sier lederen Dacid Koschitzky i en pressemelding.

– Statsminister Harper har vist igjen og igjen sitt dypfølte vennskap med og støtte til staten Israel og det jødiske folk, ofte når det ikke har vært politisk noe å tjene på det, legger han til.

Den forholdsvis ferske romersk-katolske pave Francis skal også ta turen til Midtøsten i vår. 25. til 26. mai skal han ifølge det israelske kilder sier til CNN reise nedover, men datoene er ikke bekreftet ennå av Vatikanet. Det er fire år siden pavens forgjenger Benedict XVI var i området i 2009. Pave Francis har bestemt seg for å gjøre forholdet mellom jøder og kristne til et prioritert område i den tiden han får som Den katolske kirkes overhode.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart