Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Storbritannia har ikke anerkjent ”Palestina”

Storbritannias ambassadør i Israel, Matthew Gould, sier britene ikke vil anerkjenne en palestinsk stat som ikke er fremforhandlet med Israel. (Foto: Mati Milstein / den britiske ambassaden i Israel / Flickr.com)
Storbritannias ambassadør i Israel, Matthew Gould, sier britene ikke vil anerkjenne en palestinsk stat som ikke er fremforhandlet med Israel. (Foto: Mati Milstein / den britiske ambassaden i Israel / Flickr.com)
Storbritannias ambassadør i Israel sier at britene kun vil anerkjenne en palestinsk statsdannelse dersom den kommer som resultat av direkte forhandlinger med Israel. Noe annet er det heller ikke reelt flertall for i parlamentet.

Det var ikke reelt flertall i det britiske parlamentet for å anerkjenne ”Palestina” som stat på det nåværende tidspunkt, da det mandag ble gjennomført en symbolsk avstemning om dette i Underhuset. Flertallet av representantene i det britiske parlamentet avsto nemlig fra å stemme i saken.

Hele 364 av de 650 parlamentsmedlemmene avsto fra å stemme over britisk anerkjennelse av en palestinsk stat.

Kun 274 av 650 ga sin støtte til en slik umiddelbar anerkjennelse av ”Palestina”.

Imidlertid var det bare et lite mindretall på 12 av de fremmøtte parlamentarikerne som stemte imot anerkjennelsen.

Den britiske ambassadøren i Israel, Matthew Gould, sier i et intervju med Israel Radio at Storbritannia kommer til å anerkjenne en palestinsk stat ”på det tidspunktet som er mest gunstig for fredsprosessen”, og at et slikt utfall kun vil være mulig å oppnå gjennom direkte forhandlinger med Israel.

Gould understreket at avstemningen i Underhuset mandag kun var symbolsk og ikke bindende, og at verken statsminister David Cameron eller andre regjeringsmedlemmer møtte opp for å delta.

Ambassadøren mener at avstemningens resultat reflekterer at det er i ferd med å finne sted et skifte i den britiske oppfatningen av Israel i etterkant av sommerens konflikt i Gaza og den fortsatte boligbyggingen i bosetninger på Vestbredden. Han ser på avstemningen som et betydningsfullt signal om folkets oppfatninger, samtidig som han sier den ikke vil ha noen påvirkning på regjeringens politikk.

Times of Israel og Ha’aretz gjengir intervjuet fra Israel Radio.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart