Benny Begin. (Foto: Mati Milstein, flickr)
Benny Begin. (Foto: Mati Milstein, flickr)

Knesset-listene avklart

Torsdag gikk fristen ut for å levere de endelige listene til Knesset-valget 17. mars. Blant de siste endringene kom Benny Begin på en sikker 11. plass på Likud-listen.

Like før fristen gikk ut for å levere de endelige valglistene til Knesset torsdag, skal Benjamin Netanyahu ha gjort et siste forsøk på å få Moshe Kahlon og hans Kulanu-parti til å stille på en felles liste sammen med Likud. Kulanu ligger omkring 8 til 10 mandater på meningsmålingen, og en felles liste med Likud kunne sikret Netanyahu å bli større enn felleslisten («Zionist Camp») mellom Arbeiderpartiet og Hatnua. Partene ble ikke enige.

De siste ukene har felleslisten til Isaac Herzog og Tzipi Livni ledet på meningsmålingene, men i den siste målingen til Jerusalem Post går Likud forbi. Likud får 25 mandater, Zionist Camp 24, Bayit Yehudi 14, Felleslisten for arabiske partier 12, Yesh Atid 11, United Torah Judaism og Kulanu 8, Shas 7, Meretz 6 og Israel Beiteinu 5. Prosentandelen som sa de ikke hadde bestemt seg ennå gikk ned fra 30 prosent til 18 prosent.

Prosentandelen som ønsker at Benjamin Netanyahu fortsetter som statsminister økte fra 38 prosent til 44 prosent, skriver Jerusalem Post.

Benny Begin (72) er sønn av tidligere Likud-statsminister Menachem Begin, og han har selv en lang politisk karriere som Knesset-medlem og regjeringsmedlem. I Likuds primærvalg før sist Knesset-valg nådde han ikke høyt nok opp på listen til å bli valgt til Knesset, men nå har statsminister Benjamin Netanyahu åpnet for et comeback ved å plassere ham på 11. plass på Likud-listen ved valget 17. mars.

– Med Begin på plass er det ventet at Likuds tiltrekning på moderate høyreorienterte velgere vil bli større, velgere som ellers kunne gått til Kulanu og Yesh Atid, skriver Ha’aretz.

Tidligere Shas-leder Eli Yishai har dannet sitt eget parti. Torsdag ble det klart at de stiller felles liste med ytrehøyrepartiet Otzma Yehudit, et parti som ikke vant representasjon ved forrige Knesset-valg.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart