Benjamin Netanyahu opplever sin kanskje tøffeste tid som statsminister. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu er ingen tilhenger av atomavtalen med Iran, men ser én positiv ting med den. (Foto: GPO)

Netanyahu fortsetter som partileder

Torsdag ble det avgjort at Benjamin Netanyahu fortsetter som partileder for Likud for syvende valgperiode.

Valgkomiteen i Likud vedtok torsdag å ta til følge en intern avgjørelse i partiet om å avlyse partiledervalget som skulle ha funnet sted 23. februar. Valgkomiteen erklærer i stedet at den sittende partilederen og statsministeren Benjamin Netanyahu utnevnes som leder også for neste periode. Årsaken er at Netanyahu var den eneste kandidaten som stilte til valg. Ingen ville ta opp kampen mot ham fordi han er partiets statsministerkandidat også ved neste Knesset-valg, forklarer valgkomiteens leder Menahem Neeman til Jerusalem Post. Dermed starter Netanyahu nå sin syvende periode som partileder.

Ha’aretz-journalist Yossi Verter kritiserer Netanyahu for å ha holdt potensielle motstandere nede ved å utsette partiledervalget i det lengste, før det til slutt ble avlyst.

Til sammen er Netanyahu partiets lengst sittende partileder, når han nå går inn i sitt 18. år i rollen. Likud har ellers også tradisjon for å la partilederne sitte relativt lenge i israelsk sammenheng. Helt siden partiet ble grunnlagt i 1973, har partiet bare hatt fire ledere: Menachem Begin fra 1973 til 1983, Yitzhak Shamir fra 1983 til 1993, Ariel Sharon fra 1999 til 2005 og Benjamin Netanyahu, som først var leder fra 1993 til 1999 og som ble gjenvalgt etter Sharon i 2005. Alle fire har vært statsministre. Den som har blitt valgt til leder flest ganger er Begin, som satt i ni valgperioder.
Jerusalem Post nevner forsvarsminister Moshe Ya’alon og Jerusalem-ordfører Nir Barkat som potensielle lederkandidater i framtiden, men dette er ikke aktuelt i øyeblikket.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart