Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Foreslår delvis immunitet for statsministeren

Benjamin Netanyahu talte på klimatoppmøtet i Paris mandag 30. november 2015. (Foto: PMO / Flickr.com)
Benjamin Netanyahu talte på klimatoppmøtet i Paris mandag 30. november 2015. (Foto: PMO / Flickr.com)
Knesset-medlem David Amsalem vil hindre at en statsminister kan etterforskes for mindre alvorlige forbrytelser.

Israelsk politi etterforsker for tiden statsminister Benjamin Netanyahu for korrupsjon i tre saker: Mange år gamle anklager om ulovlig finansiering av utenlandsreiser, påstander om at Netanyahus familie brukte offentlige midler til mat og underholdning og anklage om at han for noen år tilbake mottok ulovlig en stor sum til en valgkamp av franskmannen Arnaud Mimran. Netanyahu har avvist at han har gjort noe galt i alle disse sakene.

Knesset-medlem David Amsalem, som representerer Netanyahus eget Likud-parti, foreslår en ny lov som skal hindre etterforskning av israelske statsministre dersom strafferammen på den påståtte forbrytelsen ikke er større enn seks måneder.

– Statsministeren må ta avgjørende valg i saker som angår hele befolkningen: diplomatiske tiltak, sikkerhet, økonomi og sosiale reformer. Han kan ikke bli forstyrret daglig av etterforskningssaker, forklarer Amsalem i et Facebook-innlegg.

– Jeg kjenner ikke til noe annet demokratisk land i verden hvor statsministeren blir utsatt for så usannsynlig mange etterforskninger. Det er ingen som tror at resten av verden er full av helgener, mens bare vi i Israel har tyver, fortsetter Amsalem. Han ønsker at eventuelle anklager mot en statsminister skal etterforskes etter at statsministerperioden er over.

Lovforslaget blir avvist av opposisjonspartiene.

– Likud har krysset enda en rød linje i dag på veien mot å gjøre Israel om til et monarki, sier Itzik Shmuli fra Zionist Union.

Nasjonalforsamlingen Knesset har nå sommerferie. Dersom Amsalem vil legge forslaget sitt fram, må han vente til oktober.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart