Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

– Det palestinske flagget er fjernet fra flaggstangen og erstattet med det israelske

Naftali Bennett og flere andre på høyresiden i israelsk politikk er fornøyd med uttalelsene til Trump. (Foto: Ralph Alswang/Flickr)
Naftali Bennett og flere andre på høyresiden i israelsk politikk er fornøyd med uttalelsene til Trump. (Foto: Ralph Alswang/Flickr)
Naftali Bennett og andre politikere på høyresiden jubler etter møtet mellom Trump og Netanyahu.

Flere høyreorienterte ministre og politikere i Israel erklærer tostatsløsningen som død etter gårsdagens pressekonferanse med Benjamin Netanyahu og Donald Trump. Den amerikanske presidenten gikk bort fra tidligere politikk om at tostatsløsningen er den eneste løsningen på konflikten mellom Israel og palestinerne.

– Jeg ser på tostatsløsning, og jeg ser på en enstatsløsning. Jeg liker den løsningen som fungerer for begge partene, sa Trump på den felles pressekonferansen.

Han la til at han kunne leve med flere utfall, så lenge begge parter blir fornøyd.

– Jeg tenkte i starten at en tostatsløsning ville være det enkleste å få til, men ærlig talt. Hvis Israel og palestinerne er fornøyd, så er jeg fornøyd med den løsningen de mener er best, sa presidenten, som dermed gikk bort fra en flere tiår lang politikk om at kun to stater er løsningen på konflikten. En for jødene, og en for araberne.

I Israel skaper uttalelsene til Trump begeistring hos den israelske høyresiden. Utdanningsminister Naftali Bennet, fra det mest høyreorienterte partiet i Knesset, Habayit Hayehudi, har presset Netanyahu til å få USA til å gå bort fra tostatsløsningen. Han er godt fornøyd med det nye signalet fra Det hvite hus.

– Det palestinske flagget er fjernet fra flaggstangen, og blitt erstattet med det israelske. Palestinerne har allerede to stater – Gaza og Jordan. Det er ikke noe behov for en tredje stat, sier Bennett, ifølge den israelske avisen Ha´aretz.

Netanyahu og Trump holdt felles pressekonferanse etter møtet. (Foto: Avi Ohayon)
Netanyahu og Trump holdt felles pressekonferanse etter møtet. (Foto: Avi Ohayon)

Også partikollegaer til statsminister Netanyahu i partiet Likud jubler over det de mener er en ny retning i amerikansk politikk. Sikkerhetsminister Gilad Erdan mener signalet fra president Trump er starten på en ny æra i israelsk politikk.

– Posisjonen som presidenten nå har inntatt viser en forståelse for at tostatsløsningen ikke nødvendigvis er den eneste løsningen for å oppnå fred, og at tiden nå er inne for å snu opp-ned på situasjonen og legge presset over på palestinerne, sier Erdan, som får støtte av en annen Likud-minister.

– Nå er det slutt på en fastlåst situasjon. Det er slutten på byggestansen i Judea og Samaria. Det er slutten på et kjølig forhold mellom USA og Israel. En ny diplomatisk æra har begynt i Washington, sier kulturminister Miri Regev.

Forskning- og utdanningsminister Ofir Akunis sparer heller ikke på de store ordene.

– Endelig er slutten kommet på en misforstått og farlig ide; å sette opp en palestinsk terrorstat midt i hjertet av landet Israel. President Trump har også forstått at en tostatsløsning ikke vil bringe fred til Midtøsten, og at det må andre løsninger til for å oppnå fred. Denne dagen har vært veldig viktig for alle oss som elsker landet Israel.

Men ikke alle politikerne i Israel er like begeistret over det som har kommet frem etter gårsdagens møte mellom Trump og Netanyahu. Politikerne i sentrum og på venstresiden er mer måteholden i sine inntrykk av møtet. Shelly Yacimovich fra partiet Zionist Union mener det som ble sagt ikke er en ny amerikansk politikk.

– Hvis du ser bort fra det åpenbart gode forholdet mellom Netanyahu og Trump, så skiller han seg ikke ut i forhold til hva hans forgjengere har sagt. Trump krevde at Israel stoppet utbygging av bosetninger, han erklærte at han ville jobbe hardt for å få til en god avtale hvor begge parter må inngå kompromisser, og han ba Israel om å være fleksible, villige til å inngå kompromisser og gjøre innrømmelser, sier Yacimovich. Andre advarer mot å forkaste tostatsløsningen.

– Det handler ikke om hva Trump sier, eller ikke sier. En tostatsløsning er i Israels beste interesse, sier Zehava Gal-On fra det venstreorienterte partiet Meretz.

Sentrumspolitiker Shelly Yachimovich mener det var lite nytt i talen til Trump. (Foto: Wikipedia)
Sentrumspolitiker Shelly Yachimovich mener det var lite nytt i talen til Trump. (Foto: Wikipedia)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart