Israels nasjonalforsamling Knesset. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Israels nasjonalforsamling Knesset. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Netanyahus regjering mister støtte

Meningsmålinger viser at dagens regjering risikerer å miste flertallet.

To ferske meningsmålinger viser at Likud, partiet til statsminister Benjamin Netanyahu, fortsatt er det største partiet i Israel. Likevel hadde Netanyahus regjeringskoalisjon blitt svekket ved et valg i dag, skriver Yedioth Ahronoth.

Ifølge den ene meningsmålingen ville Likud fått 24 av de 120 setene i det israelske parlamentet Knesset. Det er seks seter mindre enn de har i dag. Venstrepartiet Zionist Union, som ledes av Avi Gabbay, ville fått 21 seter.

Yair Lapids sentrumsparti Yesh Atid ville vokst og fått 20 seter. I den andre målingen får de 21 seter og er Israels neste største parti. Naftali Bennetts parti Yisrael Beiteinu gjør det også bra på målingene og ville fått tolv seter ved et valg i dag – det samme antallet som Den arabiske felleslisten.

Moshe Kahlons parti Kulanu ville mistet to mandater, fra dagens ti til åtte setter. Det ultraortodokse partiet Shas ville bare såvidt kommet over sperregrensen. De ville gått fra dagens sju til bare fire seter i Knesset.

Den ene meningsmålingen viser at dagens regjeringskoalisjon, som består av Likud, Kulanu, Shas, Bayit Yehudi, Yisrael Beiteinu og United Torah Judaism, ville blitt svekket ved et valg. De hadde likevel beholdt flertallet.

I den andre meningsmålingen ligger derimot Netanyahu og hans regjering an til å miste det knappe flertallet de i dag har i Knesset.

Neste parlamentsvalg i Israel er etter planen i 2019.

Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom, GPO)
Benjamin Netanyahu leder fortsatt det mest populære partiet i Israel. (Foto: Amos Ben Gershom, GPO)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart