Avi Gabbay i det israelske Arbeiderpartiet mener Netanyahu må trekke seg på grunn av anklagene. (Foto: Facebook)
Avi Gabbay i det israelske Arbeiderpartiet mener Netanyahu må trekke seg på grunn av anklagene. (Foto: Facebook)

Krever at Netanyahu trekker seg

Opposisjonen vil kaste Netanyahu, men hans allierte slår ring rundt ham.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Tirsdag kveld ble det kjent at politiet mener det finnes nok bevis til å sikte statsminister Benjamin Netanyahu for korrupsjon. Selv om det er opp til den israelske statsadvokaten å avgjøre om det skal tas ut siktelse, mener Israels største opposisjonsparti Zionist Union (en koalisjon av Arbeiderpartiet og Hatnua) at Netanyahu må trekke seg øyeblikkelig, skriver Times of Israel.

– Politiets anbefaling er klar, tøff og besluttsom. Det er en vanskelig kveld for landet når det israelske politiet anbefaler å sikte en israelsk statsminister for bestikkelser, svindel og tillitsbrudd. Zionist Union støtter politiets etterforskere, politisjefen og de rettshåndhevende organene som ikke nølte med å etterforske en statsminister. Det er en æresbevisning for oss alle, sier opposisjonspartiet i en uttalelse etter at politiets anbefaling ble kjent.

Leder for Zionist Union, Avi Gabby, spår «slutten på Netanyahu-æraen».

– Tiden er kommet for å få en slutt på ukulturen med offentlig korrupsjon, som ødelegger alt godt i dette landet. Etter ni år med Netanyahu fortjener offentligheten et nytt lederskap og en ren og ærlig statsminister.

Gabbay mener Netanyahu og hans politiske allierte undergraver det israelske rettsapparatet når de sier at etterforskningen mot ham er politisk motivert.

– Statsministeren og støttespillerne har skadet politiet og rettsinstitusjonene som ingen andre under etterforskning har gjort tidligere, inkludert et forsøk på å begrense etterforskningen og skade publikums tillit til etterforskerne.

Turistminister Yair Levin tok imot besøkende nummer tre million på flyplassen. (Foto: Doron Barsky)
Turistminister Yair Levin (i midten) mener anklagene mot Netanyahu er et politisk kuppforsøk. (Foto: Doron Barsky)

Opposisjonen mener regjeringskoalisjonen må presse Netanyahu til å trekke seg, hvis han ikke gjør det frivillig. Det skal være helt uaktuelt, ifølge koalisjonsleder David Amsalem fra Likud. Regjeringskoalisjonen slår nå ring rundt Netanyahu og sier i likhet med statsministeren at det dreier som et politisk spill. Enkelte går så langt som å kalle det hele et kuppforsøk.

– Etter min oppfatning snakker vi her om en ulovlig prosess som truer alle demokratiske land i verden. I et demokratisk land skal regjeringen bli byttet ut ved valg og ikke av hæren eller politiet, sier Amsalem.

Koalisjonslederen mener politiet hadde bestemt seg for utfall i saken allerede da de startet etterforskningen av Netanyahu for to år siden.

– Det er ikke kommet fram noe nytt i saken. Målet ble markert for to år siden. De har skutt dusinvis av piler mot målet og håpet at en av dem vil treffe. De har snudd hver eneste stein i hver eneste krik og krok av verden og politiet har gjort alt som har stått i sin makt for å nå sitt mål, sier han.

Turistminister Yariv Levin fra Likud beskriver politiets anbefaling som et «foraktelig forsøk på å gjennomføre et regjeringskupp mot velgernes vilje».

– Sannheten vil komme fram og regjeringen vil fortsette å styre Israel under Netanyahus ledelse, sier den israelske turistministeren.

Et av politiets hovedvitner er Yair Lapid, leder av sentrumspartiet Yesh Atid og en av Netanyahus største politiske rivaler. Levin antyder på Twitter at Lapid, som har tapt mot Netanyahu i to valg, nå forsøker å få regjeringsmakt gjennom det han omtaler som en uærlig vitneforklaring.

Den israelske statsadvokaten Avihai Mandelblit vil nå gjennomgå politiets bevismateriale før han avgjør om det skal tas ut siktelse eller ikke. Denne prosessen kan vare i flere måneder og Netanyahu blir uansett sittende i jobben fram til en avgjørelse er tatt. Hovedpersonen selv avviser alle anklagene og sier han ikke frykter at det vil ende opp med en siktelse.

Netanyahu taler på en teknologikonferanse i Tel Aviv 14. februar. (Foto: GPO/Flickr)
Benjamin Netanyahu taler på en teknologikonferanse i Tel Aviv 14. februar 2018. (Foto: GPO/Flickr)

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart