Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Meningsmålinger gir gode utsikter for Netanyahu og høyresiden

Benjamin Netanyahu ligger på meningsmålingene godt an til bli gjenvalgt som israelsk statsminister. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu ligger på meningsmålingene godt an til bli gjenvalgt som israelsk statsminister. (Foto: GPO)
14 partier ligger an til å bli valgt inn i det israelske parlamentet.

En fersk meningsmåling publisert i avisen Ha’aretz viser at Benny Gantzs nye sentrumsparti Israel Resilience Party ligger an til å få 22 seter i det israelske parlamentet Knesset ved valget 9. april. Bare Netanyahus parti Likud ligger bedre an på målingene, med 30 seter innenfor rekkevidde.

Det israelske arbeiderpartiet er i ferd med å forsvinne fra det politiske landskapet. De ligger an til å få fem seter, bare ett over sperregrensen.

Det er en uke siden den tidligere IDF-sjefen Benny Gantz sin første politiske tale. Meningsmålingen er tatt opp etter at Gantz presenterte sin politiske plattform og viser at han verken har vunnet eller tapt velgere etter sin politiske jomfrutale. Partiet hans lå an til å få 22 seter også før talen.

Selv om Gantz puster Likud og Benjamin Netanyahu i nakken er det en god måling for den sittende statsministeren. Hans regjeringskoalisjon ville beholdt makten hvis det var valg i dag, med 64 av 120 seter i parlamentet.

Den største frykten for Netanyahu er at en eller to av partiene som er naturlige samarbeidspartnere i hans regjeringskoalisjon ikke kommer over sperregrensen. Det vil kunne endre maktbalansen i israelsk politikk. Men foreløpig ser Netanyahu ut til å kunne ta det med ro. Partiene ligger foreløpig trygt over sperregrensen på 3,25 prosent.

Dermed er det foreløpig lite som tyder på at en sentrum-venstre-koalisjon vil klare å ta makten fra Netanyahu og høyresiden. Israel Resilience Party vil sammen med Arbeiderpartiet (5 seter), Yesh Atid (9 seter) og Meretz (5 seter) bare få 41 seter ifølge meningsmålingen. Høyresiden har allerede vunnet valget, skriver Miri Shalem i en kommentar i Yedioth Ahronoth.

Totalt ligger 14 partier an til å bli valgt inn i Knesset ved valget 9. april.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart