Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nederlag for Netanyahu i primærvalget til Likud

Gideon Sa'ar (Likud) har tidligere vært minister i Netanyahus regjeringer.
Gideon Sa'ar har tidligere vært minister i Netanyahus regjeringer. Nå er han en av statsministerens rivaler i Likud.
Fremgang for Netanyahus erkerival innad i Likud.

Det ble flere nederlag for statsminister Benjamin Netanyahu i primærvalget til Israels største parti, Likud. Primærvalget avgjør hvilke kandidater som skal stille på partiets liste ved Knesset-valget 9. april. Netanyahu lykkes ikke med å skvise ut sin erkerival Gideon Sa’ar, i tillegg til at flere kandidater som er lojale til den sittende statsministeren havnet nedover på listen til Likud.

Den tidligere innenriksministeren Sa’ar, som har blitt anklaget av Netanyahu for å undergrave ham, fikk tredje flest stemmer i primærvalget, etter at nesten alle stemmene er telt opp, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Transportminister Yisrael Katzh og Knessets president Yuli Edelstein fikk flest stemmer. Som leder av partiet står Netanyahu automatisk på førsteplass.

Resultatet fra primærvalget indikerer at Likud-politikerne som har vært lojale til Netanyahu og offentlig støttet ham ikke har høstet noen fordeler. Netanyahu-lojale politikere som Nava Boker og kommunikasjonsminister Ayoub Kara må etter alt å dømme forlate Knesset etter valget 9. april.

Andre Likud-politikere som trolig ryker ut av Knesset er Oren Hazan, Yehuda Glick og Anat Berko. Sistnevnte besøkte i fjor MIFFs Israelkonferanse i Oslo.

58% av de 120.000 stemmeberettigede Likud-velgerne avga sin stemme i valget, som er en økning i forhold til 52% i primærvalget før forrige valg.

Ifølge meningsmålingene ligger Likud an til å vinne 30 seter ved valget i april. Da vil i så fall disse kandidatene representere Likud, ifølge Ha’aretz:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart