Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Dette bildet slår ned som en politisk bombe

Gabi Ashkenazi, Yair Lapid, Benny Gantz og Moshe Ya'alon forener sine styrker før valget i Israel 9. april. (Foto: Facebook)
Gabi Ashkenazi, Yair Lapid, Benny Gantz og Moshe Ya'alon forener sine styrker før valget i Israel 9. april. (Foto: Facebook)
To av Benjamin Netanyahus største konkurrenter slår seg sammen.

Statsminister Benjamin Netanyahus to største rivaler i sentrum-venstre i den israelske politikken har annonsert at de slår seg sammen i forbindelse med valget 9. april. The Israel Resilience Party-leder Benny Gantz og Yesh Atid-leder Yair Lapid har bestemt at partiene stiller med felles liste til valget. De har også fått med seg den tidligere IDF-sjefen Gabi Ashkenazi på laget.

Avtalen mellom partiene innebærer at de to partilederne vil dele på rollen som statsminister, hvis de får nok stemmer til å danne en ny regjering. Først vil Gantz være statsminister i to og et halvt år før Lapid overtar posisjonen.

De to partilederne møttes én dag før partilisten til valget i april måtte sendes inn, og ble i siste liten enige om å slå seg sammen i håp om å vinne valget.

De to partiene til sammen ligger an til å kunne få 32 seter i Knesset. Det er ett sete mer enn Netanyahus parti Likud, som i dag er Israels største parti.

Tidligere meningsmålinger har likevel vist at Netanyahus regjeringskoalisjon ligger an til å beholde makten ved valget, med 64 av av 120 seter i Knesset.

Likud sendte ut en pressemelding like etter at den politiske alliansen mellom Gantz og Lapid ble offentliggjort, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

– Valget er enkelt: Det er enten en venstreorientert regjering styrt av Lapid og Gantz, støttet av en blokk av arabiske partier, eller en høyreorientert regjering ledet av Netanyahu, skriver sentrum-høyre-partiet i en uttalelse.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart