Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahu mangler fortsatt 3 mandater

Tidligere IDF-sjef Benny Gantz og Benjamin Netanyahu kjemper om makten i Israel. (Foto: Wikimedia Commons)
Tidligere IDF-sjef Benny Gantz og Benjamin Netanyahu kjemper om makten i Israel. (Foto: Wikimedia Commons)
Med 99% av stemmene talt opp ligger høyresiden an til 58 mandater.

Med 99% av stemmene talt opp etter valget i Israel ligger Benjamin Netanyahu og hans koalisjon an til å få 58 seter i Knesset. Det er 3 for lite til det nødvendige flertallet på 61 seter som trengs for å danne regjering.

Hvis ikke noe skulle endre seg når de aller siste stemmene blir talt opp vil Netanyahus parti Likud få 36 seter, som gjør at de blir det største partiet i nasjonalforsamlingen Knesset. Rivalen Benny Gantz og Blue and White får 33 seter. Det er ett sete mer enn da 95% av stemmene var talt opp.

Den arabiske felleslisten lå lenge an til å få 16 seter, men har falt til 15 seter når 99% av stemmene er talt opp. Også det ultraortodokse partiet Shas mistet et sete, fra 10 til 9, da noen av de siste stemmene ble talt opp.

Resultatene da 99 prosent av stemmene var talt opp etter valget 2. mars 2020.

United Torah Judaism, Yisrael Beytenu og Labor-Gesher-Meretz får alle 7 seter hver i nasjonalforsamlingen, mens Yamina får 6 seter.

Det betyr at ingen av koalisjonene har nok støtte til å danne regjering, slik situasjonen var også etter valget i april og nyvalget i september i fjor. Dette er noen av alternativene som kan hindre at det blir et fjerde valg:

Samlingsregjering: Likud og Blue and White, de to største partiene, danner en samlingsregjering. Forhandlinger for å få til en slik løsning førte ikke fram etter valgene i april og september i 2019.

Lieberman vender tilbake: Avigdor Lieberman og hans parti Israel Beiteinu trakk seg fra Netanyahus regjering i desember 2018. Dersom Lieberman går med på å komme tilbake i regjering med de ultraortodokse partiene, vil det sikre flertall for Netanyahus koalisjon. Heller ikke dette har vært en aktuell løsning etter de to valgene i fjor.

Noen melder overgang: Netanyahu kan forsøke å få to, tre representanter fra sentrum- og venstrepartiene til å melde seg ut av sine partier for å støtte hans regjering. Netanyahu kan for eksempel lokke dem med løfter om å få sitte i regjering.

Les mer om disse mulighetene i artikkelen under:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart