Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Muslimsk parti på vippen i Israel

Partileder Mansour Abbas fra partiet United Arab List ligger an til å havne på vippen. Her avgir han sin stemme tirsdag.
Med 87% av stemmene talt opp ligger United Arab List til å havne på vippen.

Onsdag morgen klokken 08.42 norsk tid er 87% av stemmene etter tirsdagens valg i Israel talt opp. Netanyahu og hans blokk lå lenge an til å få de 61 mandatene de trengte til å danne regjering, hvis de hadde fått med seg partiet Yamina, men Netanyahu-blokken har nå falt til 59 mandater.

Samtidig har det muslimske partiet United Arab List havnet over sperregrensen på 3,25%, etter å ha ligget under gjennom hele natten. Det betyr at partiet, som har brutt med de resterende arabiske partiene, kan havne på vippen. I motsetning til andre arabiske partier utelukker ikke partileder Mansour Abbas å samarbeide med Netanyahu og høyresiden.

Foreløpig er alt fortsatt uavklart etter valget og det er ingen av koalisjonene som for øyeblikket ligger an til å få det nødvendige flertallet på 61 mandater.

Med 87% av stemmene talt opp ligger Netanyahus parti Likud an til 30 seter, opposisjonspartiet Yesh Atid 17 seter, Shas 8, Blue and White 8, Yamina 7, Arbeiderpartiet 7, United Torah Judaism 7, Yisrael Beytenu 7, Den arabiske felleslisten 6, Religious Zionism 6, Nytt håp 6, Meretz 5 og United Arab List, som også går under navnet Ra’am, er over sperregrensen og får 5 seter.

Den 4. april vil den nye nasjonalforsamlingen bli tatt i ed og dagen etter vil presidenten Reuven Rivlin gi en kandidat mandat til å danne regjering. Slik situasjonen er nå ligger det an til svært tøffe regjeringsforhandlinger.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart