Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Muslimsk parti på vippen i Israel

Partileder Mansour Abbas fra partiet United Arab List ligger an til å havne på vippen. Her avgir han sin stemme tirsdag.
Med 87% av stemmene talt opp ligger United Arab List til å havne på vippen.

Onsdag morgen klokken 08.42 norsk tid er 87% av stemmene etter tirsdagens valg i Israel talt opp. Netanyahu og hans blokk lå lenge an til å få de 61 mandatene de trengte til å danne regjering, hvis de hadde fått med seg partiet Yamina, men Netanyahu-blokken har nå falt til 59 mandater.

Samtidig har det muslimske partiet United Arab List havnet over sperregrensen på 3,25%, etter å ha ligget under gjennom hele natten. Det betyr at partiet, som har brutt med de resterende arabiske partiene, kan havne på vippen. I motsetning til andre arabiske partier utelukker ikke partileder Mansour Abbas å samarbeide med Netanyahu og høyresiden.

Foreløpig er alt fortsatt uavklart etter valget og det er ingen av koalisjonene som for øyeblikket ligger an til å få det nødvendige flertallet på 61 mandater.

Med 87% av stemmene talt opp ligger Netanyahus parti Likud an til 30 seter, opposisjonspartiet Yesh Atid 17 seter, Shas 8, Blue and White 8, Yamina 7, Arbeiderpartiet 7, United Torah Judaism 7, Yisrael Beytenu 7, Den arabiske felleslisten 6, Religious Zionism 6, Nytt håp 6, Meretz 5 og United Arab List, som også går under navnet Ra’am, er over sperregrensen og får 5 seter.

Den 4. april vil den nye nasjonalforsamlingen bli tatt i ed og dagen etter vil presidenten Reuven Rivlin gi en kandidat mandat til å danne regjering. Slik situasjonen er nå ligger det an til svært tøffe regjeringsforhandlinger.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart