Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Netanyahu fikk mandat til å danne regjering

President Reuven Rivlin har ikke tro på at noen vil lykkes med å danne regjering, men gir Netanyahu muligheten. (Foto: GPO)
Men det er lite trolig at han vil lykkes med å få stable en koalisjon på beina.

President Reuven Rivlin har gitt Benjamin Netanyahu mandatet til å danne en regjering, etter at lederen av Likud fikk flest anbefalinger fra sine kolleger i Knesset, skriver avisen Jerusalem Post.

Dermed har Netanyahu 28 dager på seg til å danne en regjering.

Under en seremoni i presidentboligen sa Rivlin at han aldri hadde forestilt seg da han ble president for sju år siden at han ville utnevne en kandidat til å forme regjering hele fem ganger i løpe av perioden sin. Bare i løpet av de to siste årene har det vært fire valg i Israel.

Selv om Netanyahu får mandatet til å danne regjering er han foreløpig langt unna å ha det nødvendige flertallet bak seg til å danne en regjering. President Rivlin er ikke optimistisk for at Netanyahu vil lykkes.

– Mitt inntrykk er at ingen av kandidatene har en sjanse til å danne en koalisjon, sa Rivlin under seremonien.

Han sa videre at det var problematisk å utnevne en kandidat som er midt i en pågående rettssak, men at Høyesterett hadde avgjort at det var tillatt.

Rivlin har konsultert med de 13 fraksjonene som ble valgt inn i Knesset ved valget 23. mars. Av disse har 52 folkevalgte fra fire fraksjoner anbefalt Netanyahu, mens 45 folkevalgte fra fem fraksjoner har anbefalt opposisjonsleder Yair Lapid fra Yesh Atid. Fire fraksjoner har ikke anbefalt noen av kandidatene.

For å danne regjering trenger man støtte fra minst 61 av de 120 setene i Knesset. Nå får Netanyahu 28 dager på seg til å samle inn støtte fra minst 9 folkevalgte til. Et av partiene som ikke har utelukket å støtte Netanyahu er det muslimske partiet United Arab List, men det nekter andre av Netanyahus samarbeidspartnere å gå med på.

Lykkes ikke Netanyahu i å danne en koalisjon går det mot nok et nyvalg.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart