Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)

Netanyahu: – Protestlederne truer demokratiet

Mandag kveld starter Knesset den første av tre behandlinger av regjeringens forslag til rettsreform.

Titusenvis av demonstranter har samlet seg i Jerusalem i protest mot reformene. Kritikerne mener de foreslåtte endringene vil svekke makten til den dømmende myndighet så mye at et knapt flertall i parlamentet kan få farlig stor makt. Tilhengerne av rettsreformen mener høyesterett har tatt seg for stor makt, og at en juridisk elites mulighet til å blokkere flertallsvedtak i regjeringen og nasjonalforsamlingen er et brudd med folkestyret.

Som vanlig i Israel når det er strid om politiske spørsmål, brukes det sterke ord fra begge sider.

– I dag vil Israel ta de første skrittene mot å bli en ikke-demokratisk stat, sa opposisjonsleder Yair Lapid mandag. Statsminister Benjamin Netanyahu mener på sin side at det er protestlederne som truer demokratiet.

– De aksepterer ikke valgresultatet, de aksepterer ikke flertallets avgjørelse, de fordømmer ikke oppmuntringene til å drepe statsministeren og hans familie, de blokkerer veier og oppmuntrer til sivil ulydighet, de oppmuntrer uten skam til borgerkrig og for mer blod i gatene, og de truer Knesset-medlemmer aggressivt, sa Netanyahu mandag.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart