Hamas-leder Ismail Haniyeh. (Skjermdump av video via Twitter)

– Kampen vil fortsette til vi fjerner den sionistiske okkupanten

Hamas-leder Ismail Haniyeh gjør det klart hva som er målet til bevegelsen.

17. mars talte Ismail Haniyeh til en stor folkemengde. Joe Truzman fra organisasjonen The Foundation for Defense of Democracies har publisert et kort utdrag av talen med engelsk teksting på Twitter.

– Motstandskampen vil fortsette på Vestbredden, Gaza og Palestinas land inntil vi fjerner den sionistiske okkupanten fra hele Palestinas land fra havet til elven, skrek Haniyeh.

Og han fortsatte, i samme skrikende tonefall: «Palestina er ikke bare Vestbredden og Gaza (…), det er Haifa, Jaffa, Akko, Lod, Ramleh og Safed. Palestina og hver tomme jord av landet er en islamsk eiendomsrett (waqf). Når vi sier at vi ikke vil anerkjenne Israel, så er det ikke bare et politisk slagord. Det er en konsistent og klar ideologisk tilnærming. Ingen av oss anerkjenner, og ingen av oss vil anerkjenne, den sionistiske enheten på en eneste tomme av Palestinas land.»

Til tross for slike klare signaler fra Hamas, ligger fortsatt den falske overskriften på NRK fra mai 2017: «Hamas vil ikke lenger utslette Israel.»

Les mer om Hamas på MIFFs temaside.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart