Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Byrådet i Ashkelon vil redde ekteskap

Ekteskap kommer på timeplanen for elever i videregående skole. (Illustrasjonsfoto: David King, flickr.com)
Ekteskap kommer på timeplanen for elever i videregående skole. (Illustrasjonsfoto: David King, flickr.com)
Ekteskap og familieliv kommer på timeplanen til elever i videregående skole.

Israel har som de fleste andre vestlige land høye skilsmissetall. Ashkelon byråd har bestemt seg for å prøve å gjøre noe med problemet. Ekteskapsrådgivning vil nå bli et kommunalt tilbud, og undervisning om ekteskap og familieliv blir satt på timeplanen for elever i videregående skole.

Ashkelon by vil tilby ekteskapsrådgivning både før og etter bryllupet. Målet er å få ned antall skilsmisser i byen. Rådgivningen vil være tilgjengelig for alle par mellom 20 og 40 år, og for alle nye par som ber om å få en ekteskapsattest.

I tillegg kommer spesialrådgivning til å være tilgjengelig for par med ekteskap som står i fare. Hvert kurs kommer til å bestå av seks, åtte eller tolv møter, alt ettersom hvor store problemer paret har. Kursavgiften er symbolsk, og skal sikre at deltagerne virkelig vil delta: hver person betaler bare 10 shekel per møte.

– Vi bestemte oss for å organisere kurs som kommer til å forhindre stygge skilsmisser, som skaper problemer og sorg for hele familien, sier ordfører Benny Vaknin til Ha’aretz. Han støttet forslaget fordi par som får hjelp for sine ekteskapsproblemer oftere fortsetter å være gift enn  par som ikke får rådgivning.

Gjennom kursene skal Ashkelons innbyggere bli bedre til å løse konflikter og forbedre samværet mellom ektefellene. Deltagerne kommer også til å lære om forskjeller mellom menn og kvinner og hvordan dette kan påvirke kommunikasjonen dem i mellom. Undervisningen kommer til å bli ledet av eksperter på de forskjellige områdene. Profesjonelle ekteskapsrådgivere, sosialarbeidere, leger og økonomiske rådgivere kommer til å lede undervisningen. Kursene vil bli organisert i lokale samfunnshus rundt om i Ashkelon.

Også avgangselever i videregående skal lære om ekteskap og familieliv har Ashkelon byråd bestemt. Målet er å lære elevene hvordan man lager et godt og velfungerende familieliv, selv om de skulle komme fra et skilsmissehjem. Kurset vil være gratis og kommer til å være en obligatorisk del av skolegangen for elevene.

Det var Yair Haddad som hadde ideen om ekteskapsrådgivningskurs for byens innbyggere. Haddad sitter i Ashkelons byråd for det ultraortodokse partiet Agudat Israel. Dersom antallet skilsmisser går ned, vil det også ha mange andre positive ringvirkninger, påpeker Haddad.

– Skilsmisse er en plage for landet. Vårt mål er å unngå dem, slik at barn ikke begynner med narkotikamisbruk eller blir avhengig av velferdsmyndighetene. På denne måten får jeg gode statsborgere og gode soldater, sier han.

Et av tre ekteskap i Ashkelon ender i skilsmisse. Han håper færre vil skille seg hvis de får  ekteskapsrådgivning og råd om barneoppdragelse.

– Det finnes ikke mislykkede par, bare par uten rådgivning, sier han. Haddad drar en parallell til kjøreopplæring. Alle må ha kurs før de kommer på veien. Haddad mener det også er nødvendig med opplæring i familielivet.

– Hvis det bare er forståelse mellom ektefellene, kan de komme seg gjennom mange vanskeligheter, sier Haddad.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart