Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israels største skulpturutstilling åpnet

Skulptur fra 2011-utstillingen i Alrov Mamilla Avenue: Samson. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Skulptur fra 2011-utstillingen i Alrov Mamilla Avenue: Samson. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
120 skulpturer av 62 forskjellige kunstnere er utstilt på Israels største skulpturutstilling i Jerusalem.

Man skulle kanskje tro at Israels største skulpturutstilling ville være ved Israelmuseet i Jerusalem. Det stemmer at den er i Jerusalem – men ikke på et museum. Utstillingen er gratis, åpen til alle døgnets tider og skulpturene står utendørs langs butikkene ved Alrov Mamilla Avenue.

 

Musikk som tema

Det er fjerde året på rad jerusalemitter og andre besøkende ved butikkene langs shoppinggaten Alrov Mamilla Avenue kan beundre kunstverk gratis. Tidligere år har temaene vært: «Gjennom skulpturene», «Eventyr» og «Legender og historier fra Bibelen» (se skulptur av Samson fra 2011-utstillingen i toppen). Årets tema er musikk og utstillingen har fått navnet «Muse,» forteller Yedioth Aharonoth.

Her kan du se skulpturer av kong Davids harpe, par som danser til imaginær musikk, en kvinneformet chello og mange andre typer instrumenter for å nevne noe. Skulpturene er laget av forskjellige materialer som tre og bronse. Ved hver skulptur finner man et skilt der man kan lese hvem kunstneren er, hva skulpturen heter, og ofte litt mer informasjon om bakgrunn eller inspirasjon.

 

86-år gammel skulptør

Den eldste skulptøren av de 60 utstillerne er 86-år gamle Martin Kieselstein. Han overlevde Holocaust i en konsentrasjonsleir. Kieselstein stiller ut tre skulpturer basert på hans minner om tre musikere fra konsentrasjonsleiren han var i.

Tzipi Vital som er kurator og ansvarlig for Muse-ustillingen, var den som tok kontakt med kunstnerne og snakket med dem om muligheten for å lage spesielle skulpturer på temaet musikk. Kunstnerne ble valgt ut av en større gruppe. Skulpturene er meget forskjellige – noen er hele to meter høye, mens andre er små. Skulptørene tok utfordringen meget seriøst og har jobbet i halvannet år med kreasjonene sine. De fokuserer på forskjellig aspekt innen musikk, musikkinstrumenter, bevegelse til musikk og musikkhistorie. Og selvfølgelig er det hele inspirert av en muse.

Alrov Mamilla Avenue er et moderne prosjekt i Jerusalem, der gamle bygninger som er gjenoppbygget og renovert huser alle mulige slags butikker, restauranter og kafeer langs en gågate som ender opp ved Jaffa Gate, som fører inn til Jerusalems gamleby. Det tok mange år før prosjektet stod klart til bruk, men det ble fort en naturlig del av byen etter åpningen. Skulpturene finner man langs gågaten, som brukes både av turister og lokale beboere.

Du kan se skulpturene til alle døgnets tider og i alt slags vær, helt gratis, ut 2012. Og skulle du komme til å falle helt for en av dem, er det ikke noe problem – alle skulpturene er til salgs.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart