Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Israelere jobber mer enn OECD-snittet

Israelere har mindre fritid til å slappe av enn OECD-gjennomsnittet. (Illustrasjon: Ariela Ross)
Israelere har mindre fritid til å slappe av enn OECD-gjennomsnittet. (Illustrasjon: Ariela Ross)
OECD-tall viser at israelere jobber 2000 timer i året, sammenliknet med britenes 1650 timer, tyskerne 1419 timer og nordmennenes 1414 timer i året.

Israelerne jobber 251 timer mer i året enn det som er gjennomsnittet blant OECD-landene. Den israelske arbeidsuken er nemlig på 43 timer, mer enn USAs 40 timer og 37 timer i Danmark. Tal Soffer ved Universitetet i Tel Aviv kommenterer at dette tallet ikke tar med deltidarbeidere eller jobber som er delt blant ansatte og at det egentlige tallet derfor er lavere.

– Antall gjennomsnittlige arbeidstimer har jevnt falt til 36,2 timer per uke, hvilket forsatt er høyere enn OECD-gjennomsnittet, forteller Soffer til Globes Online.

– Ingen grundig studie har blitt gjennomført om fritid i Israel siden tidlig 90-tall, forteller professor Reuven Grunai ved Det hebraiske universitet i Jerusalem.

En slik undersøkelse er vanskelig å gjennomføre, fordi det kreves intensivt samarbeid. Deltakerne i undersøkelsen er gitt et spørreskjema de må fylle ut hvert kvarter, noe som er vanskelig å gjøre.

Det statistiske sentralbyrået forklarer videre at det ikke finnes penger avsatt til en slik omfattendeundersøkelse om fritid.

Israelere tar mindre fritid
Soffer forteller at israelere tar mindre fritid enn sine vestlige arbeidskamerater, mye på grunn avarbeidskontrakter.

– I Israel er det stor frykt for å bryte arbeidsstrukturer og en tendens til å handle forsiktig og medhesitasjon på dette punktet. Det virker som om Israels beslutningstakere ser på land der radikale økninger ble gjort i forhold til fritid, som for eksempel 35-timers uken i Frankrike, og den negative økonomiske effekten av slike tiltak, sier Soffer.

Israelere liker fjernsyn og internett
Til tross for at ingen omfattende fritidsundersøkelse er å oppspore, har en likevel data tilgjengelig som forteller en del om israeleres fritidsliv. Israelere er for eksempel på internett 32,1 timer per måned,sammenliknet med 43,5 timer i måneden i Canada og 11,9 i Japan.

Israelere liker også å se på fjernsyn. I 2011 fortalte israelere at de gjennomsnittlig ser på fjernsyn 232 minutter per dag.Det er det høyeste antall timer en har registrert siden en begynte å samle inn data om dette i 2001.Innbyggere i Tel Aviv ser mest på fjernsyn, 53 minutter mer enn det nasjonale gjennomsnittet. Jerusalems borgere ser minst på fjernsyn med 28 minutter mindre enn gjennomsnittet.

Videre viser studier at israelere sover mindre enn de bør, med kun 6,5 timer gjennomsnittlig per natt. Det er likevel mer enn japanerne, som kun sover seks timer. Spanjolene derimot sover de anbefalte åtte timene per natt.

Lite kino
Israelere går lite på kino, kun tre ganger i året per person i gjennomsnitt. Mye av grunnen til dette er utviklingen av mulighetene til å se fjernsyn og filmer hjemme.

– Nå kjøper de (israelerne) et 50″ hjemmeunderholdningssystem, så hvorfor skulle de da sette bilen på parkeringsplass og vente i kø for å kjøpe billetter til kinoen]? I tillegg er underholdningsmulighetene for den jevne israeler fenomenale. Det er mange muligheter foruten å gå på kino, sier Katriel Schory, direktør for den israelske kinoorganisasjonen.

Men israelere kjøper rundt 12 millioner billetter i året til andre typer kulturelle forestillinger, noe som ikke går dramatisk ned selv i vanskelige økonomiske tider.

– Vi vet at i løpet av nedgangstider, reduserer israelere andre typer fritidsaktiviter, slik som utenlandsreiser og restaurantbesøk, men ikke kulturelle forestillinger, forteller Itamar Gurevitch, som er direktør ved Forumet for kulturelle organisasjoner.

85 prosent leser en bok per måned
Hele 85 prosent av israelere leser mer enn en bok i måneden. Til sammenlikning gjelder det sammefor 72 prosent av australiere, 67 prosent av franskmenn og 50 prosent av amerikanere forteller Hanna Adoni ved det Tverrfaglig senter i Herzliya.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart