Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Livni anbefaler fortsatt Katsav-fengsling

Moshe Katsav (Foto: GPO)
Moshe Katsav (Foto: GPO)
Den voldtektsdømte eks-presidenten Moshe Katsav har søkt om å bli benådet. Justisminister Tzipi Livni anbefaler et avslag.

I oktober søkte eks-president Moshe Katsav om å bli benådet fra å fullføre sin sjuårige dom for voldtekt på en kvinnelig ansatt, men saken ble utsatt fram til nå. Justisdepartementet skal etter lovverket komme med en offisiell anbefaling til den sittende presidenten, før han eller hun avgir sin dom i slike saker.

Justisminister og "diplomatiminister" Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livni, Facebook.com)

Tirsdag hadde justisminister Tzipi Livni konkludert med at Katsav ikke fortjener å bli benådet og har sendt videre sin anbefaling til president Shimon Peres. Hun begrunner anbefalingen med «alvoret i hans handlinger, hans maktmisbruk og bruddet på tilliten som befolkningen hadde gitt ham», skriver Jerusalem Post. Men hun trakk også inn det kvinnelige voldtektsofferet i sin begrunnelse.

– Det er ikke noe mindre viktig å veie lidelsene til kvinnen som har fått sin verdighet trampet på, og de kroppene og sjelene han skjendet, skriver hun.

Katsav uttrykte ingen anger i sitt brev til Peres, poengterer Livni, noe som etter israelsk tradisjon på dette området taler imot en benådning. En endelig beslutning i saken vil trolig foreligge i løpet av de nærmeste ukene.

Siden januar 2012 har eks-presidenten vært under konstant overvåkning i fengselet av israelsk politi, av frykt for at han skal ta sitt eget liv. Hans fysiske og mentale helse var også et sentralt emne i søknaden.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart