Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Livni anbefaler fortsatt Katsav-fengsling

Moshe Katsav (Foto: GPO)
Moshe Katsav (Foto: GPO)
Den voldtektsdømte eks-presidenten Moshe Katsav har søkt om å bli benådet. Justisminister Tzipi Livni anbefaler et avslag.

I oktober søkte eks-president Moshe Katsav om å bli benådet fra å fullføre sin sjuårige dom for voldtekt på en kvinnelig ansatt, men saken ble utsatt fram til nå. Justisdepartementet skal etter lovverket komme med en offisiell anbefaling til den sittende presidenten, før han eller hun avgir sin dom i slike saker.

Justisminister og "diplomatiminister" Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livni, Facebook.com)

Tirsdag hadde justisminister Tzipi Livni konkludert med at Katsav ikke fortjener å bli benådet og har sendt videre sin anbefaling til president Shimon Peres. Hun begrunner anbefalingen med «alvoret i hans handlinger, hans maktmisbruk og bruddet på tilliten som befolkningen hadde gitt ham», skriver Jerusalem Post. Men hun trakk også inn det kvinnelige voldtektsofferet i sin begrunnelse.

– Det er ikke noe mindre viktig å veie lidelsene til kvinnen som har fått sin verdighet trampet på, og de kroppene og sjelene han skjendet, skriver hun.

Katsav uttrykte ingen anger i sitt brev til Peres, poengterer Livni, noe som etter israelsk tradisjon på dette området taler imot en benådning. En endelig beslutning i saken vil trolig foreligge i løpet av de nærmeste ukene.

Siden januar 2012 har eks-presidenten vært under konstant overvåkning i fengselet av israelsk politi, av frykt for at han skal ta sitt eget liv. Hans fysiske og mentale helse var også et sentralt emne i søknaden.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart