Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Peres ga Presidentmedaljen til Elie Wiesel

Presidentens utmerkelsesmedaljes siste mottaker, Elie Wiesel, besøker Holocaust-museet i Washington sammen med tidligere vinner og USAs president Barack Obama og museumsdirektør Sara Bloomfield. (Illustrasjon: Pete Souza, The White House, flickr.com)
Presidentens utmerkelsesmedaljes siste mottaker, Elie Wiesel, besøker Holocaust-museet i Washington sammen med tidligere vinner og USAs president Barack Obama og museumsdirektør Sara Bloomfield. (Illustrasjon: Pete Souza, The White House, flickr.com)
Israels høyeste sivile ærespris ble denne uken tildelt Nobelpris-vinner, forfatter og Holocaust-overlever Elie Wiesel.

Elie Wiesel ble tildelt Presidentens utmerkelsesmedalje under en seremoni i New York mandag av Israels president Shimon Peres, for «hans unike bidrag i arbeidet med å holde minnet om Holocaust i live og på grunn av hans kompromissløse innsats for fred og toleranse», skriver Ha’aretz.

– Holocaust lærte oss at drap ikke bare utføres med geværer og våpen, men også gjennom apati. Du, Elie, redder verden fra den apatien. Du vaier humanismens flagg, forhindrer blodsutgytelse, utfordrer rasismen og antisemittismen og forhindrer krig. Du personlig gjennomlevde de mest grusomme hendelser for menneskeheten. Som en Holocaust-overlever har du valgt å dedikere ditt liv til å levere budskapet «aldri igjen!», sa Peres.

– Israel er mitt livs sentrum. Selv om jeg ikke lever i Israel, så lever Israel i meg. Nå er jeg selv en æresborger. Livet består av øyeblikk, ikke bare år, og dette øyeblikket er verdt hele mitt liv, svarte Wiesel.

Elie Wiesel mottok Nobels fredspris i 1986 for sin tydelige røst mot vold, undertrykkelse og rasisme. Han har skrevet over 40 bøker, mange av dem om Holocaust. I tillegg til Nobelprisen og Presidentens utmerkelsesmedalje, har Wiesel mottatt USAs to høyeste æresutmerkelser, «Presidentens frihetsmedalje» og «Kongressens æresmedalje i gull», og Frankrikes høyeste utmerkelse «Æreslegionen».

Tidligere prisvinnere av Presidentens utmerkelsesmedalje inkluderer USAs nåværende president Barack Obama, tidligere president Bill Clinton og tidligere utenriksminister Henry Kissinger.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart