Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Skogbranner nær Jerusalem

Skogbranner herjer utenfor Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra Ynetnews.com)
Skogbranner herjer utenfor Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra Ynetnews.com)
Tre skogbranner herjer i fjellene omkring Jerusalem akkurat nå, og massive redningsmannskaper er satt inn for å få kontroll over situasjonen. Flere boliger står i brann.

Brannene som startet onsdag er i nærheten av landsbyene Even Sapir og Aminadav i fjellene sørvest for Jerusalem, ved bydelen Lifta i Jerusalem, og i Tzur Hadassah sør for byen. Innbyggere evakueres fra alle disse stedene, fordi brannene truer både boliger og industribygninger i området. Dette skriver Times of Israel. På Ynetnews.com sin hebraiske side kan du se video fra brannstedene.

Politiet stenger hovedveien ut fra Jerusalem i retning Tel Aviv mens flammene nærmer seg. 39 redningsteam og seks helikoptre arbeider med å bekjempe flammene utenfor Even Sapir, i nærheten av Hadassah Ein Kerem medisinske senter. Hovedveien til sykehuset er stengt for trafikk. 15 hjem i Even Sapir og flere i Aminadav er evakuert. Flere hus i Aminadav står i flammer, ifølge Channel 2. I Lifta er flammene truende nær flere fabrikker.

Fem redningsteam og to helikoptre kjemper mot flammene i naturreservatet Sansan nær Tzur Hadassah.

Det er bare en uke siden sist en storbrann oppsto i skogene utenfor Jerusalem. Da var det områdene i nærheten av Kiryat Yovel og Ein Kerem som ble rammet. Fem hjem ble totalt ødelagt og flere hus skadet i brannen, som opplyses å ha oppstått som resultat av menneskelig uforsiktighet.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart