Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

juli 2, 2014

De tre israelske guttene Eyal Yifrach (19), Gil-ad Shaar (16) og Naftali Frankel (16) ble funnet drept mandag ettermiddag. (Foto: Privat)

Smerteskrik, skudd og gledesutbrudd

Lydopptak er nå offentliggjort av telefonsamtalen der den ene av de tre drepte israelske guttene ringte og varslet politiet om at de hadde blitt kidnappet.

Skogbranner herjer utenfor Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra Ynetnews.com)

Skogbranner nær Jerusalem

Tre skogbranner herjer i fjellene omkring Jerusalem akkurat nå, og massive redningsmannskaper er satt inn for å få kontroll over situasjonen. Flere boliger står i brann.

Palestinske demonstranter kaster stein i gatene etter drapet på en arabisk ungdom i Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra Jerusalem Post web-tv)

Netanyahu: – Ikke ta loven i egne hender

Politiet har ikke slått fast om drapet på en arabisk ungdom i Jerusalem var en hevnaksjon utført av israelere, slik steinkastende palestinske demonstranter hevder. Israels statsminister oppfordrer alle parter i de pågående opptøyene til ikke å ta loven i egne hender.

Marie Harf fra det amerikanske utenriksdepartementet, og USAS utenriksminister John Kerry. (Foto: USAs utenriksdepartement / Flickr.com)

USA: – Mange indikasjoner på at Hamas var involvert

Det amerikanske utenriksdepartementet sier at deres etterforskning tyder på at Hamas har skyld i kidnappingen og drapene på tre israelske tenåringsgutter, slik Israel også hevder. NTB forteller deg i stedet at ”USA ikke vil være med på denne fortellingen om at Hamas står bak”.

To raketter i luften på vei fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Tipinfo / Flickr.com)

Granatangrep samtidig som begravelsen

Rakett- og granatangrepene fra Gaza fortsetter. Under begravelsen av de tre drepte israelske tenåringsguttene ble det avfyrt fem granater. Mandag ble det meldt at Hamas selv sto for avfyringen av flere raketter.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)

– Hamas er ansvarlige, og vil få betale

Det sa statsminister Benjamin Netanyahu tirsdag kveld, før regjeringens sikkerhetsråd samlet seg for å fortsette diskusjonen om landets respons på bortføringen og drapene på tre tenåringsgutter.

Statsminister Benjamin Netanyahu taler i de tre drepte guttenes felles begravelsesseremoni. (Foto: GPO)

Israel i sorg

De tre tenåringsguttene som i går ble funnet drept etter å ha blitt kidnappet 12. juni, ble tirsdag ettermiddag stedt til hvile med tusener av mennesker til stede i begravelsen. – En nasjonal sørgedag, sier Netanyahu.

0

Your Cart