Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Hamas er ansvarlige, og vil få betale

Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
Det sa statsminister Benjamin Netanyahu tirsdag kveld, før regjeringens sikkerhetsråd samlet seg for å fortsette diskusjonen om landets respons på bortføringen og drapene på tre tenåringsgutter.

To timer etter at Gil-Ad Shaar, Eyal Yifrah og Naftali Frankel ble stedt til hvile i en felles begravelsesseremoni møtte Netanyahu pressen på vei inn til kveldens ekstraordinære møte i regjeringens sikkerhetsråd.

Med forsvarsminister Moshe Ya’alon og forsvarssjef Benny Gantz ved sin side i Forsvarsdepartementet i Tel Aviv, uttalte Netanyahu at enhver som bærer på illusjonen om at de kan oppnå noe gjennom terror vil bli skuffet.

– De vil få det nøyaktig motsatte resultatet, sa han ifølge Jerusalem Post.

– Hamas er ansvarlige, Hamas betaler og Hamas vil fortsette å betale, sa Netanyahu.

Han la frem tre mål for fortsettelsen av den militære operasjonen. Det første er å pågripe morderne og alle som har vært delaktige i kidnappingen og drapene.

– Vi vil ikke hvile før vi kommer til den siste av dem, og det spiller ingen rolle hvor de forsøker å hjemme seg. Vi vil finne dem, selv om det skulle ta tid, sa han.

Det andre målet er å ramme Hamas’ mannskaper og infrastruktur i Judea og Samaria hardt.

– Vi har allerede arrestert hundrevis av Hamas-aktivister, stengt flere dusin av deres institusjoner, ødelagt bolighus, og mer kommer, varslet han.

Det tredje målet han presenterte er å gå til handling mot Hamas på Gaza-stripen.

– Hamas fortsetter å oppfordre til kidnapping av våre borgere, og er direkte ansvarlige for avfyring av raketter og granater mot vårt territorium, sa statsministeren.

Han fortalte at IDF i øyeblikket er i aksjon mot terrorbaser inne i Gaza, og at operasjonen vil bli utvidet etter det som viser seg å bli nødvendig.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart