Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Netanyahu: – Ikke ta loven i egne hender

Palestinske demonstranter kaster stein i gatene etter drapet på en arabisk ungdom i Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra Jerusalem Post web-tv)
Palestinske demonstranter kaster stein i gatene etter drapet på en arabisk ungdom i Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra Jerusalem Post web-tv)
Politiet har ikke slått fast om drapet på en arabisk ungdom i Jerusalem var en hevnaksjon utført av israelere, slik steinkastende palestinske demonstranter hevder. Israels statsminister oppfordrer alle parter i de pågående opptøyene til ikke å ta loven i egne hender.

– Israel er en nasjon bygget på lover, og alle må handle i henhold til loven, uttaler Benjamin Netanyahu, ifølge Jerusalem Post.

Han fordømmer drapet på en arabisk ungdom i Jerusalem, som palestinere hevder var utført av israelere som en hevnaksjon for de tre kidnappede tenåringsguttene som mandag ble funnet drept.

Liket av den arabiske ungdommen ble funnet i Jerusalem-skogen onsdag morgen. Palestinske kilder sier han ble kidnappet fra Beit Hanina tirsdag kveld. Politiet sier de enda ikke har slått fast om drapet var nasjonalistisk motivert eller ikke.

Likevel er gatene flere steder i Israel fulle av demonstranter som rapporteres å angripe israelske styrker med steinkasting, eksplosiver og brennende bildekk.

Det israelske politiet har økt beredskapsnivået i områder over hele landet der situasjonen er særlig spent mellom arabere og jøder, i tilfellet opptøyene sprer seg.

Kidnappingen skal ha skjedd like i etterkant av en demonstrasjon der 200 israelere demonstrerte mot drapene på de tre tenåringsguttene. Demonstrasjonen utviklet seg til å bli voldelig og aggressiv, og demonstrantene ropte slagord om hevn. Politiet arresterte 28 personer som deltok.

 

Pårørende og politikere fordømmer drapet

Mindre enn ett døgn etter å ha begravd sin egen sønn Naftali, den ene av de tre drepte israelerne, sendte familien Frankel ut en uttalelse der de skrev at det ville være ”fryktelig og foraktelig” dersom det skulle stemme at en arabisk ungdom hadde blitt drept i en nasjonalistisk motivert hevnaksjon.

”Det er ingen forskjell på blod og blod”, skrev familien, og gjorde det klart at de fordømmer en hver form for mord.

Jerusalems borgermester Nir Barkat fordømmer drapet, og kaller det ”horribelt og barbarisk” i en uttalelse gitt onsdag morgen.

– Dette er ikke vår metode, og jeg er fullt viss på at våre sikkerhetsstyrker vil sørge for rettferdighet for gjerningsmennene, sa han.

Bolig- og bygningsminister Uri Ariel gikk også sterkt ut mot drapet onsdag.

– Drapet på en ung mann og brenningen av kroppen hans, er en avskyelig handling. Jeg håper politiet bruker alle midler for å finne morderne så raskt som mulig og la dem møte rettferdighet, sa han i en uttalelse.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart