De tre israelske guttene Eyal Yifrach (19), Gil-ad Shaar (16) og Naftali Frankel (16) ble funnet drept mandag ettermiddag. (Foto: Privat)
De tre israelske guttene Eyal Yifrach (19), Gil-ad Shaar (16) og Naftali Frankel (16) ble funnet drept mandag ettermiddag. (Foto: Privat)

Smerteskrik, skudd og gledesutbrudd

Lydopptak er nå offentliggjort av telefonsamtalen der den ene av de tre drepte israelske guttene ringte og varslet politiet om at de hadde blitt kidnappet.

Ynetnews.com har onsdag offentliggjort lydopptaket av hele telefonsamtalen der Gil-Ad Shaar ringte politiet kort tid etter å ha blitt kidnappet sammen med sine to kamerater Naftali Frankel og Eyal Yifrach. De tre guttene forsvant langs veien utenfor Hebron torsdag 12. juni, og var savnet inntil de ble funnet døde mandag ettermiddag. Israelske myndigheter mener Hamas er ansvarlige for ugjerningen, og har navngitt to hovedmistenkte som ikke er pågrepet.

 

Alvoret ikke oppfattet

Shaar klarte å ringe politiet fra sin mobiltelefon mens de tre guttene satt plassert i kidnappernes bil. På det drøyt to minutter lange dramatiske lydopptaket høres både skudd, smerteskrik og gledesutbrudd på arabisk. Telefonen ble nemlig ikke lagt på selv om Shaar ikke hadde mulighet til å snakke.

”Jeg har blitt kidnappet,” hører man ham forsøke å si diskret til politiet i begynnelsen av opptaket. Dessverre ble ikke alvoret i saken oppfattet av politisentralen der og da, og fordi politiet ikke rykket ut umiddelbart, fikk drapsmennene nok tid på seg til både å gjemme likene og flykte.

Etter at Shaar har sagt at han har blitt kidnappet, hører man politikvinnen som besvarte telefonen be ham om å respondere, uten at hun får svar tilbake.

 

Skrik og skudd

Gjennom samtalen høres et intervju på Israel Radio fra bilradioen i bakgrunnen, og terroristenes stemmer som snakker sammen, uten at man kan oppfange innholdet i samtalen dem imellom. På et tidspunkt i samtalen høres en mannsstemme som på hebraisk med tydelig arabisk aksent roper: ”Ned med hodene!” Politiet forstår åpenbart ikke hva de hører, for stemmen fra politiet fortsetter å si: ”Hallo? Hallo?”

Lenger ute i opptaket hører man en av terroristene si noe som kan være: ”Ta den fra ham!” Det antas at de på dette tidspunktet har oppdaget telefonen. Like etter dette høres et skrik, deretter en serie skudd fra skytevåpen, etterfulgt av svake skrik i smerte, etter alt å dømme fra et av ofrene, og til slutt enda noen flere skudd.

 

Gledesrop

Etter skuddene hører man terroristenes gledesutrop. Blant annet roper de ut i glad tonefall ordet «thalaathah», som er tallet tre på arabisk.

Man går ut fra at det er de dødelige skuddene som høres i opptaket. Telefonsamtalen til politiet kan ha forstyrret kidnappernes planer, og fått dem til å drepe guttene allerede mens de satt i bilen. Opptaket i sin helhet avdekker at det å drepe dem kan ha vært kidnappernes primære mål i utgangspunktet, selv om man til nå har antatt at de forsøkte å kidnappe dem levende for å stille krav i bytte mot løslatelse.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart