Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Granatangrep samtidig som begravelsen

To raketter i luften på vei fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Tipinfo / Flickr.com)
I forrige uke skjøt islamister over 200 raketter mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Tipinfo / Flickr.com)
Rakett- og granatangrepene fra Gaza fortsetter. Under begravelsen av de tre drepte israelske tenåringsguttene ble det avfyrt fem granater. Mandag ble det meldt at Hamas selv sto for avfyringen av flere raketter.

Samtidig som de tre kidnappede og drepte israelske guttene ble begravd tirsdag ettermiddag, ble fem granater avfyrt fra Gaza-stripen mot det sørlige Israel. To av dem landet i Eshkol-regionen. Alarmsirenene gikk i flere landsbyer i området da eksplosivene hadde blitt avfyrt. Ingen kom til skade i angrepene. Dette skriver Jerusalem Post.

24 raketter på ett døgn

Rundt midnatt mandag avfyrte terrorister på Gaza fire raketter mot sør-Israel. Disse rakettene slo ned i åpne områder nord for Sderot. En av dem forårsaket brann på et jorde, og en annen resulterte i skader på en vei.

Tidlig tirsdag morgen ble fire nye raketter avfyrt. De traff åpne områder og forårsaket ikke skader.

Tidlig mandag morgen ble minst 16 raketter avfyrt.

Tidlig tirsdag morgen gikk det israelske luftforsvaret til aksjon mot 34 mål på Gaza-stripen, som respons på de massive rakettangrepene mot Israel det siste døgnet. Luftforsvaret rammet baser tilhørende Hamas og Islamsk Jihad, blant annet en kommandosentral og et våpenlager.

– Hamas avfyrte raketter

Kilder i det israelske forsvaret sier til Times of Israel at det er grunn til å tro at Hamas selv sto bak mandagens rakettoffensiv. Det er i så fall første gang siden den siste Gaza-krigen, i november 2012, at man kan påvise at Hamas selv utfører rakettangrep mot Israel. Selv om Israel har holdt de Hamaskontrollerte myndighetene i Gaza ansvarlige for terroren som utføres der, har det vært mindre grupper som Islamsk Jihad som har utført angrepene. Man antar at Hamas utførte serien med rakettangrep som hevn for at det israelske luftvåpenet noen timer tidligere utførte et angrep på en av Hamas’ baser der et medlem av Hamas’ militante fløy ble drept og tre såret. I tillegg antar man at angrepene var ment som en advarsel til Israel mot å angripe Hamas.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart