Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tilstår drapet på 17 år gammel palestiner

17 år gamle Muhammad Abu Khdeir ble brutalt drept 2. juli 2014. (Foto: Privat)
17 år gamle Muhammad Abu Khdeir ble brutalt drept 2. juli 2014. (Foto: Privat)
Tre av de seks unge jødiske ekstremistene som er pågrepet for drapet på den 17 år gamle palestinske gutten Muhammad Abu Khdeir har nå tilstått. Over hele Israel møtes drapet med avsky og fordømmelser.

De tre har tilstått å ha torturert og drept den palestinske ungdommen, som ifølge obduksjonsrapporten døde av å ha blitt brent i hjel. Den brutale ugjerningen ble av gjerningsmennene sett på som en hevn mot palestinerne like etter begravelsen av de tre jødiske tenåringsguttene som ble kidnappet og drept 12. juni.

En israelsk kilde sier til Jerusalem Post at de tre som har tilstått også har rekonstruert hendelsesforløpet sammen med politiet. De skyldige beskrives som unge menn og mindreårige, og rapporteres å komme fra byen Beit Shemesh og bosetningen Adam på Vestbredden. Alle de seks arresterte holdes fortsatt i varetekt. Detaljene i etterforskningen er ikke offentlig opplyst av politiet.

 

Israel fordømmer drapet

Etter arrestasjonene i går sendte sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovitch ut en pressemelding der har fordømte drapet.

– Staten Israel er et land som er underlagt og utøver lov og rett, og Israel vil fortsette å handle bestemt mot alle som bryter loven. Jeg ber om at alle viser ansvar og arbeider for å hindre ytterligere ordensforstyrrelser, skrev han.

– Dette var en sjokkerende og uakseptabel handling, som enhver fornuftig person, særlig i et sterkt og demokratisk land som Israel, må fordømme sterkt, konkluderte ministeren.

Statsminister Benjamin Netanyahu kom også med en klar fordømmelse av drapet, som han beskriver som ondskapsfullt og avskyelig.

– Israel er en lovens nasjon, og alle må handle etter loven, sa statsministeren, som også har ringt drapsofferets familie for å kondolere.

Allerede da drapssaken ble kjent, var Knesset-medlemmer fra hele det politiske spekteret fra venstre til høyre unisont enige i sin fordømmelse av ugjerningen.

Ledende jødiske rabbier fordømmer også drapet på det sterkeste, og det tas til orde for at denne saken prinsipielt bør medføre dødsstraff, noe det israelske lovverket ikke åpner for.

 

Israelske pårørende kondolerer

Mor til en av de tre israelske tenåringsguttene som ble drept i juni, Rachelle Frankel, har overbrakt kondolanser fra de israelske drapsofrenes familier til Abu Khdeirs familie.

– Selv mitt i sorgens avgrunn etter tapet av Gil-Ad, Eyal og Naftali, er det vanskelig for meg å beskrive hvor opprørte vi er av det forferdelige som har blitt begått i Jerusalem, denne utgytelsen av uskyldig blod som går på tvers av all moral, av Torahen, og av fundamentet for livene til våre gutter og alle oss i dette landet, sa Frankel.

– Kun våre sønners mordere, de som sendte dem og de som hjalp dem og oppviglet dem til drapene, og ikke uskyldige mennesker, skal bli straffet – av hæren, politiet og domstolene, ikke opprørere. Ingen mor eller far skulle noen gang måtte gå gjennom det vi går gjennom nå, og vi deler Mohammeds foreldres smerte, sa hun ifølge Times of Israel.

 

Langvarige opptøyer
I kjølvannet av drapet har det pågått voldelige opptøyer en rekke steder i Israel og de palestinsk-kontrollerte områdene. Søndag kveld forsøkte palestinske opprørere å sette fyr på Josefs grav i Nablus, en helligdom for både kristne, jøder, muslimer og samaritanere. Flere steder ble det rapportert om kasting av steiner og brannbomber, blant annet i Øst-Jerusalem, Nasaret og i Negev.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart