Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Staten Israel feirer 67 år

Fyrverkeri på uavhengighetsdagen i Israel. (Illustrasjonsfoto: Michael Summers / Flickr.com / CC)
- Jødene feirer gjenfødelsen av vår nasjonale frihet i vårt historiske hjemland, Israels land, sier Netanyahu.

Onsdag kveld klokken 20 lokal tid startet feiringen av den israelske uavhengighetsdagen offisielt. Etter minnedagen for falne soldater og terrorofre braket det løs med gratis konserter i byene, store fyrverkerishow og feststemning i gatene. Feiringen startet med en offisiell og tradisjonell fakkeltenningsseremoni på Herzl-fjellet i Jerusalem. På uavhengighetsdagen er det tradisjon for at mange samler seg til grillfester ute i naturen, i tillegg til at det holdes seremonier og markeringer mange steder. Du kan lese mer om feiringen hos Ynetnews.com.

Slik hilste statsminister Benjamin Netanyahu nasjonen da feiringen startet:

– Uavhengighetsdagen er virkelig en festdag. Jødene feirer gjenfødelsen av vår nasjonale frihet i vårt historiske hjemland, Israels land. Vi feirer at det jødiske folk ikke lenger er statsløse og maktesløse, men igjen kan bestemme over sin egen skjebne. Vi feirer at jøder overalt nyter godt av en rettighet de ble nektet i mange århundrer – retten til å gjøre aliyah og bli en del av den moderne staten Israel. Vi feirer også alt det Israel har oppnådd. Vi har integrert innvandrere fra alle fire verdenshjørner i samfunnet vårt. Vi har lyktes i å forsvare vår frihet mot angrep fra fiendtlige naboer. Vi har bokstavelig talt fått ørkenen til å blomstre, og vi har bygget en livskraftig og dynamisk økonomi basert på høyteknologi. Vi har bygget et robust og sunt demokrati, der frihet går foran alt og menneskerettighetene er innvevd i lovverket. Vi har bygget et samfunn der alle Israels borgere er like for loven, araber og jøde. Og vi har vært vitne til en virkelig rennesanse i vår nasjonale kultur. Vi er stolte av hva Israel har oppnådd. Og selv om det fortsatt er mye å gjøre, kan vi på denne dagen enes om å feire Israels mange suksesser. Fra Jerusalem, staten Israels hovedstad gjennom 67 år og det jødiske folkets historiske hovedstad gjennom 3.000 år, ønsker jeg dere alle til lykke med uavhengighetsdagen.

Les også: Nå bor 8.345.000 mennesker i Israel

Se video med Netanyahus hilsen her:

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart