Åstedet for en av de fire knivstikkingene en israelsk 17-åring utførte i Dimona fredag morgen. (Foto: Politiet i Dimona)

Israelsk tenåring knivstakk fire arabere

En israelsk tenåring gikk fredag morgen til knivangrep mot fire arabere i den sør-israelske byen Dimona. Terroristen har kriminell bakgrunn og psykiatriske problemer. Israels statsminister fordømmer angrepet.

Tre palestinske menn og en israelsk beduin ble skadet i terrorangrepet, ifølge Times of Israel og Ynetnews.com. To av ofrene ble alvorlig skadet, mens de to andre slapp fra angrepet med lettere skader, ifølge politiet og Magen David Adom. Tre av de skadde er fraktet til sykehus i den nærliggende byen Beersheba. Ett av ofrene er i 20-årsalderen, ett er 42 år gammel og de to andre er i 50-årene, ifølge ambulansepersonellet.

Den 17 år gamle angriperen knivstakk først en mann på et kjøpesenter, og beveget seg deretter videre til en lokal skole, der han knivstakk ytterligere tre personer. Etter dette ble han overmannet av folk på stedet og pågrepet da politiet ankom.

 

Kriminell og psykiatrisk belastet

Politiet omtaler angrepet som ”nasjonalistisk”, og antyder med det at motivet var å gjengjelde den senere tidens bølge av angrep mot israelske jøder. Onsdag og torsdag var det fire knivangrep av palestinere hver av dagene.

Gjerningsmannen har kriminell bakgrunn og psykiatriske problemer. Han har tilstått knivstikkingen, og sier han mener at ”alle arabere er terrorister”.

Dimonas ordfører Benny Biton opplyser at tre av ofrene var ansatte i kommunen. I en uttalelse til pressen uttrykker han sorg over angrepet, og oppfordrer alle byens innbyggere til å bevare roen.

 

Netanyahu fordømmer angrepet

Israels statsminister Benjmain Netanyahu fordømmer angrepet i Dimona på det sterkeste, ifølge Jerusalem Post.

– Israel er en stat med lov og orden, sa han, og lovet å ”stille til ansvar enhver som bruker vold og bryter loven på hvilken som helst side”.

 

Anti-arabiske ekstremister

En del steder har retorikken mot arabere og palestinere tilspisset seg etter hvert som terrorbølgen har eskalert. Jødiske ekstremister gjennomførte protestdemonstrasjoner flere steder i Israel torsdag. På kvelden marsjerte tilhengere av den anti-arabiske grupperingen Lehava, sammen med en gjeng høyreekstreme fotballfans, til Gamlebyen i Jerusalem, mens de ropte slagordene ”død over araberne” og ”Muhammed er død”. De skal ha oppført seg truende mot arabere langs veien og angrepet flere tv-team. Sju personer, inkludert lederen for Lehava, ble arrestert og holdt fengslet over natten.

Lignende opptøyer foregikk i Afula, som tidligere på dagen var åsted for et knivangrep mot en israelsk soldat, og i kystbyen Netanya. I Netanya skal en araber ha blitt angrepet og banket opp.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart