Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fire knivangrep på én dag

Åstedet for terrorangrepet i Petah Tikva onsdag kveld. (Foto: Flash90)
I går stod palestinere bak fire knivangrep, samt et forsøk på påkjørsel med bil og en rekke tilfeller av steinkasting og opptøyer.

Klokken 18.30 lokal tid (17.30 norsk tid) gikk en palestinsk terrorist til angrep med kniv ved et kjøpesenter i byen Petah Tikva i nærheten av Tel Aviv. Terroristen knivstakk en 25 år gammel mann i overkroppen, før han ble overmannet av sivile på stedet. Noen minutter senere ble han arrestert av politiet. Offeret ble brakt til et sykehus tvers over gaten fra kjøpesenteret, og tilstanden er stabil ifølge Magen David Adom.

Angriperen var en mann fra byen Daheira ved Hebron. Hamas hevder at han var en av deres medlemmer. Han tok bussen til Petah Tikva, og trakk kniv for å knivstikke forbipasserende med det samme han hadde steget av bussen, ifølge Ha’aretz, Times of Israel og Ynetnews.com.

Omtrent samtidig forsøkte en 15 år gammel arabisk gutt å knivstikke israelske soldater i bydelen Abu Tor i Øst-Jerusalem. Soldatene overmannet ham og arresterte ham.

Tidligere på dagen gikk en palestinsk mann fra Yatta ved Hebron til angrep i Kiryat Gat. Han skadet to soldater med en saks, den ene av dem fikk lettere skader i hodet. Han grep skytevåpenet til den ene skadde soldaten og løp til en leilighet i fjerde etasje i en boligbygning for å søke dekning. En kvinne var hjemme i leiligheten da terroristen tvang seg inn. Han forsøkte å skyte henne, men det var ikke ammunisjon igjen i skytevåpenet han hadde tatt. Da løp han på kjøkkenet og lette etter en kniv. Da kom politiet og skjøt og drepte ham på stedet.

På formiddagen gikk en 18 år gammel palestinsk kvinne til angrep med kniv i Jerusalem, og skadet en 36 år gammel israelsk mann.

 

Her er en oversikt over andre hendelser siden forrige oppdatering om terrorbølgen:

– Onsdag ettermiddag ble 18 palestinere skadet i sammenstøt med israelske styrker i nærheten av Ramallah på Vestbredden, ifølge Røde Halvmånes opplysninger til det palestinske nyhetsbyrået Ma’an. Andre kilder opplyste at en palestiner skulle ha blitt drept, men Røde Halvmåne tilbakeviser dette.

– I 15-tiden angrep palestinske steinkastere en israelsk bil i nærheten av bosetningen Carmel ved Hebron. Frontruten på bilen ble ødelagt, men det er ikke meldt om personskader.

– I 16-tiden kastet palestinske opprørere steiner mot politistyrker i Gamlebyen i Jerusalem. En politimann ble lettere skadet da han ble truffet av en stein i hodet. To palestinere ble arrestert.

– En far og sønnen hans ble arrestert i landsbyen Deir al-Asad i Galilea, da politiet i ettermiddag fant hjemmelagde eksplosiver i boligen deres.

– I 20-tiden ble en politimann lettere skadet da han ble truffet av en stein under steinkasterangrep fra arabiske opprørere i den israelske byen Lod. Han er innlagt på sykehus. Onsdag kveld har det pågått opptøyer i byen, der opprørere har kastet både steiner og flasker på politiet. Fem personer er arrestert.

– I 20-tiden stanset israelske styrker et bilterrorangrep i nærheten av bosetningen Ma’ale Adumim, like utenfor Jerusalem. Politiet opplyser at en bil forsøkte å kjøre over barrikaden ved en israelsk kontrollpost. En mann og en kvinne som befant seg nær angriperens bil ble lettere skadet. En grensepolitimann som sto i umiddelbar fare for å bli påkjørt, skjøt angriperen og skadet ham.

– To mindreårige ble arrestert i Jaffa i 21-tiden for å kastet steiner på en buss i sentrum av byen.

– Sju palestinske ungdommer er arrestert i byen Umm el-Fahm, mistenkt for å ha startet buskbranner flere steder i byen og for ordensforstyrrelse. En mengde ungdommer, noen av dem maskerte, samlet seg for å protestere mot Israels angivelige provokasjoner mot al-Aqsa moskeen. Noen av dem kastet molotov-coctails på et jorde.

– Ved 22-tiden ble det kastet steiner mot en buss i Nazareth Illit, en jødisk by like utenfor den arabisk-dominerte byen Nasaret i Galilea.

 

Statsminister Benjamin Netanyahu uttalte i dag at landet er inne i en bølge av terror, men at Israel har kommet seg gjennom verre tider før, og at også dette vil bli overvunnet. Han gjorde i dag kjent at han avlyser en planlagt reise til Tyskland neste uke, fordi han opplever det viktig å være i landet i en slik turbulent periode.

 

Kilder for nyhetsoversikten: Times of Israel og Ynetnews.com.

 

Bakgrunn:

Spenningsnivået har eskalert de siste dagene, etter at et jødisk foreldrepar ble skutt langs en vei på Vestbredden torsdag, og to menn ble drept i knivangrep i Jerusalem lørdag. Gamlebyen ble i to dager stengt for palestinske borgere som ikke bor eller jobber innenfor bymuren, men disse restriksjonene ble tirsdag opphevet som lovet.

Her kan du lese om hendelser tirsdag, da det blant annet var opptøyer i Jaffa i Sentral-Israel.

Her kan du lese hva som skjedde mandag.

Les også hvordan Abbas og Netanyahu på hvert sitt vis forholder seg til terrorbølgen.

Her kan du lese om en del av hendelsene som utspant seg i helgen.

Her kan du lese om de politiske reaksjonene på israelsk og palestinsk side søndag.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart