Samler jøder og arabere til fotball for fred

- Nå har vi bodd sammen i fire dager, og det har gått helt fint. Hvis vi kan klare det, hvorfor kan ikke foreldrene våre?

Denne undringen kom fra to av deltakerne på en fotballeir for arabiske og jødiske barn i Israel i forrige uke. Zakaria Mahameed, koordinatoren for prosjektet ”fotball for fred”, overhørte samtalen der uttalelsen kom. Det at deltakerne begynner å tenke slik, ser han på som en stor seier, forteller han til Ynetnews.com.

Prosjektet drives av fredsorganisasjonen Givat Haviva, som siden 1949 har arbeidet for fredelig sameksistens mellom jøder og arabere i Israel. Fra 7.-11. august samlet de hundre israelske barn på 12 og 13 år til fotballeir i den israelske arabiske byen Baqa al-Gharbiyye. 50 av barna var jøder og 50 arabere. Deltakerne bodde sammen i fire dager. De sov og spiste sammen, spilte fotball og hadde dialogsamlinger på kveldene der de fikk lære mer om hverandre. Slik vil arrangørene bidra til å bryte ned den sosiale og kulturelle avstanden mellom arabiske og jødiske deler av det israelske samfunnet.

Zakaria Mahameed sier at han var med på å starte prosjektet fordi han vil at sønnen sin ”skal få vokse opp uten hat og bo i et mer inkluderende, helhetlig og samarbeidende samfunn”.

Givat Havivas direktør Yaniv Sagee sier at selv om mange av de israelske araberne oppfatter seg selv som palestinere med israelsk statsborgerskap, ønsker 85 prosent av dem å leve normale liv som fullverdige israelske borgere. Det er denne integreringen organisasjonen ønsker å hjelpe dem med.

Flere andre organisasjoner, blant annet Shimon Peres’ fredssenter, har arrangert fotballkamper som fredsskapende tiltak mellom palestinske og israelske barn. Lederen for det palestinske forballforbundet og palestinerne olympiske komité, Jibril Rajoub, har kalt slike fotballkamper for ”en forbrytelse mot menneskeheten”. Palestinske ledere har i stedet valgt å bruke fotballen som arena for sin kamp mot Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart