Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Netanyahu og Bennett besøkte arabisk skole

Netanyahu møtte elever på Tamra Haemek barneskole i Tamra 1. september 2016. (Foto: GPO)
Netanyahu møtte elever på Tamra Haemek barneskole i Tamra 1. september 2016. (Foto: GPO)
Israels statsminister og utdanningsminister var med på første skoledag på en av landets arabiske barneskoler. – Jeg vil at dere skal bli leger, forskere, forfattere og alt det dere ønsker å bli, som lojale og integrerte borgere i staten Israel. Dette er deres land, sa Netanyahu til elevene.

Torsdag 1. september var første skoledag i det israelske skoleåret. Statsminister Benjamin Netanyahu og utdanningsminister Naftali Bennett besøkte barneskolen Tamra Haemek i den arabiske byen Tamra i Galilea. Der hilste de 200 elever velkommen til nytt skoleår, ifølge Ha’aretz.

Netanyahu snakket til elevene om sameksistens og like muligheter for alle.

– Jeg forventer to ting av dere: For det første må dere høre på foreldrene deres og lærerne deres, og for det andre må dere lære å skrive og lese. Lær hebraisk, arabiske og engelsk. Jeg vil at dere skal lære det jødiske og det arabiske folkets historie, og jeg vil at dere skal lære sannheten – at vi er ment å leve sammen, sa han til elevene.

De har muligheter til å bli hva de vil som voksne, forklarte han dem.

– Jeg vil at dere skal bli leger, forskere, forfattere og alt det dere ønsker å bli, som lojale og integrerte borgere i staten Israel. Dette er deres land, sa Netanyahu.

– Vi ser på alle israelske barn – jøder, arabere, ultraortodokse og drusere – som våre barn, sa Bennett.

Han løftet fram tiltakene som er gjort den senere tiden for å løfte skolesystemet. Hebraisk er nå obligatorisk språk for alle i landet fra første klasse. Det er innført maksimumsantall på 28 elever i hver klasse. Undervisningssystemet er ifølge Bennett ”mer personlig tilpasset og mer profesjonelt enn noen gang før”, med både ”akademisk og etisk” fokus.

– Vi kommer ikke til å gi opp noen av barna i staten Israel. Jeg ønsker dere alle et suksessfullt skoleår. Vi elsker dere, sa Bennett.

Totalt startet 2.232.172 israelske barn og 180.000 lærere det nye skoleåret 1. september. 158.958 israelske førsteklassinger begynte på skolen i år. 123.497 elever begynte på sitt 12. skoleår og blir dermed ferdige med videregående skole etter dette året.

Les også: Stadig flere arabiske lærere i jødiske skoler

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart