Netanyahu møtte elever på Tamra Haemek barneskole i Tamra 1. september 2016. (Foto: GPO)
Netanyahu møtte elever på Tamra Haemek barneskole i Tamra 1. september 2016. (Foto: GPO)

Netanyahu og Bennett besøkte arabisk skole

Israels statsminister og utdanningsminister var med på første skoledag på en av landets arabiske barneskoler. – Jeg vil at dere skal bli leger, forskere, forfattere og alt det dere ønsker å bli, som lojale og integrerte borgere i staten Israel. Dette er deres land, sa Netanyahu til elevene.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Torsdag 1. september var første skoledag i det israelske skoleåret. Statsminister Benjamin Netanyahu og utdanningsminister Naftali Bennett besøkte barneskolen Tamra Haemek i den arabiske byen Tamra i Galilea. Der hilste de 200 elever velkommen til nytt skoleår, ifølge Ha’aretz.

Netanyahu snakket til elevene om sameksistens og like muligheter for alle.

– Jeg forventer to ting av dere: For det første må dere høre på foreldrene deres og lærerne deres, og for det andre må dere lære å skrive og lese. Lær hebraisk, arabiske og engelsk. Jeg vil at dere skal lære det jødiske og det arabiske folkets historie, og jeg vil at dere skal lære sannheten – at vi er ment å leve sammen, sa han til elevene.

De har muligheter til å bli hva de vil som voksne, forklarte han dem.

– Jeg vil at dere skal bli leger, forskere, forfattere og alt det dere ønsker å bli, som lojale og integrerte borgere i staten Israel. Dette er deres land, sa Netanyahu.

– Vi ser på alle israelske barn – jøder, arabere, ultraortodokse og drusere – som våre barn, sa Bennett.

Han løftet fram tiltakene som er gjort den senere tiden for å løfte skolesystemet. Hebraisk er nå obligatorisk språk for alle i landet fra første klasse. Det er innført maksimumsantall på 28 elever i hver klasse. Undervisningssystemet er ifølge Bennett ”mer personlig tilpasset og mer profesjonelt enn noen gang før”, med både ”akademisk og etisk” fokus.

– Vi kommer ikke til å gi opp noen av barna i staten Israel. Jeg ønsker dere alle et suksessfullt skoleår. Vi elsker dere, sa Bennett.

Totalt startet 2.232.172 israelske barn og 180.000 lærere det nye skoleåret 1. september. 158.958 israelske førsteklassinger begynte på skolen i år. 123.497 elever begynte på sitt 12. skoleår og blir dermed ferdige med videregående skole etter dette året.

Les også: Stadig flere arabiske lærere i jødiske skoler

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart