Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Et av verdens høyest utdannede land

Det hebraiske universitetet i Jerusalem. (Illustrasjon: Adiel Lo, Wikimedia Commons)
Det hebraiske universitetet i Jerusalem. (Illustrasjon: Adiel Lo, Wikimedia Commons)
Bare i Canada og Japan er innbyggerne mer utdannet enn i Israel.

Israel er et av verdens høyest utdannede land, viser en oversikt laget av Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD). OECD har sett på hvor mange av landets innbyggere mellom 25 og 64 år som har gjennomført en form for høyere utdanning eller yrkesrettet studie.

Undersøkelsen til OECD viser at Israel er det tredje mest utdannede landet i verden, med 49,9 prosent utdannede innbyggere. Canada er verdens mest utdannede land, hvor hele 56,27 prosent av innbyggerne har utdannet seg. Japan ligger på andreplass, rett foran Israel, hvor 50,5 prosent er utdannet.

Norge ligger på en 9. plass over verdens mest utdannede land. 43 prosent av nordmenn har høyere utdanning, ifølge undersøkelsen publisert av CNBC.

Israel har de siste årene satset mye på å få flere i den arabiske befolkning til å ta høyere utdanning. Det har gjort at andelen israelske arabere på høyere utdanning i Israel har økt med nesten 80 prosent de siste sju årene. Likevel er det fortsatte en jobb å gjøre. Langt færre i den arabiske minoritet i Israel tar høyere utdanning enn blant den jødiske majoriteten.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart