Det hebraiske universitetet i Jerusalem. (Illustrasjon: Adiel Lo, Wikimedia Commons)
Det hebraiske universitetet i Jerusalem. (Illustrasjon: Adiel Lo, Wikimedia Commons)

Et av verdens høyest utdannede land

Bare i Canada og Japan er innbyggerne mer utdannet enn i Israel.

Israel er et av verdens høyest utdannede land, viser en oversikt laget av Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD). OECD har sett på hvor mange av landets innbyggere mellom 25 og 64 år som har gjennomført en form for høyere utdanning eller yrkesrettet studie.

Undersøkelsen til OECD viser at Israel er det tredje mest utdannede landet i verden, med 49,9 prosent utdannede innbyggere. Canada er verdens mest utdannede land, hvor hele 56,27 prosent av innbyggerne har utdannet seg. Japan ligger på andreplass, rett foran Israel, hvor 50,5 prosent er utdannet.

Norge ligger på en 9. plass over verdens mest utdannede land. 43 prosent av nordmenn har høyere utdanning, ifølge undersøkelsen publisert av CNBC.

Israel har de siste årene satset mye på å få flere i den arabiske befolkning til å ta høyere utdanning. Det har gjort at andelen israelske arabere på høyere utdanning i Israel har økt med nesten 80 prosent de siste sju årene. Likevel er det fortsatte en jobb å gjøre. Langt færre i den arabiske minoritet i Israel tar høyere utdanning enn blant den jødiske majoriteten.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart